pagina aangepast
27-12-2001
 

Genealogisch onderzoek Seen


     

Voorgeschiedenis

De moeder van mijn vrouw heette Seen, een zeldzame naam in Nederland. De naam komt oorspronkelijk het eerst in Zeeuws-Vlaanderen voor. Een van de zusters van mijn schoonmoeder, Jozina Maria de Regt-Seen, heeft samen met haar man begin 80-er jaren al onderzoek gedaan naar de herkomst van de naam en de familie. Dat heeft geresulteerd in een boekje genaamd "Genealogie van het geslacht Seen", Axel, december 1985. Een afschrift is gedeponeerd bij het Centraal Bureau voor de Genealogie en daar dus te raadplegen.

Uit het onderzoek blijkt dat de in 1708 in Wetzlar (Duitsland) geboren Johan Valentijn Sehn (Sehn = zoon) als soldaat via Nassau-Siegen en Arnhem rond 1770 in het garnizoen in Breskens terecht kwam en daar met zijn gezin woonde. Hij overleed er in 1776 en zijn gezin bleef daar.

Stand van zaken

Vanaf het voorjaar van 2000 ben ik vrij intensief met deze naam aan de slag gegaan en dat heeft al veel opgeleverd. Overigens heb ik mij nog niet naar de oorsprong, over de grens, begeven, maar heb ik de geslachtslijnen in Nederland gevolgd. Wat ik niet echt had verwacht, maar wel heb ondervonden, is dat er al vroeg verplaatsingen vanuit Zeeuws-Vlaaanderen naar andere plaatsen in Nederland hebben plaats gevonden. Met name naar Vlaardingen en Arnhem. Het is mijn bedoeling de familie volledig in kaart te brengen vanaf het moment dat Johan Valentijn Sehn zich in Zeeuws-Vlaanderen vestigde.

  Familienamen
-
Alting
-
Beeke
-
Boogert
-
Overig
   
  Genealogie hobby
Nieuws
Vastlopers
 
  Homepage
  Links
  E-mail