zondag 6 augustus, nat inpakken,
fietsen naar Weesen
eerst wat regen, iets droger
en dan: echt plenzen

's Ochtends regent het nog zachtjes.
Alles nat inpakken en nog wat schuilen.
Als het wat beter wordt, toch maar fietsen.
De tocht gaat weer door een mooi Zwitserland. Maar het begint geleidelijk echt te regenen. Water stroomt al bijna over brugjes, i.p.v. er onderdoor.
Zo komen wij in de plensregen aan op de camping aan de Walensee bij Weesen. De camping stelt een overdekt terras beschikbaar, zodat er geen luifel in de plassen opgezet hoeft te worden. Tenten moeten wel in bos of op nat grasveld staan. Eén gezin met goede katoenen tenten, die uiteraard na nat inpakken, regen, nat inpakken en weer regen niet meer het regenwater tegenhouden, zoeken een hotel op om alles weer droog te krijgen.

Net als de Walensee, is de camping ranggerekt. Het toiletgebouw is 400 meter verderop. Toch wel gemakkelijk om fiets bij de tent te hebben.
De leiding blijft enthousiast bij het uitgangspunt dat je voor zo'n vakantie geen jas, laat staan een regenjas, meeneemt. Fantastisch!


Deze hoeveelheid regen is ook buitengewoon voor Zwitserland. Kijk maar naar de gevolgen door op het plaatje hierboven te klikken.
De dagen daarna rijden vrachtwagen af en aan om alle modder weer af te voeren. Alleen door de beek weer open te graven, kan er voor gezorgd worden dat het water niet bepaalt waarlangs het stroomt.