FOTOGALERIJ 


Deze pagina is gereserveerd voor amateur- of beroepsfotografen die in de Horsten
mooie of interessante foto's hebben geschoten en deze graag hier zouden willen tonen.
Het is de bedoeling dat deze pagina, afhankelijk van het aanbod, met enige regelmaat wordt ververst.

 


(1)
Onderstaande foto's kreeg ik begin oktober van dit jaar aangeleverd van Peter Hock, technische tekenaar van het v.m. Botanisch Laboratorium & Hortus Botanicus in Leiden en nu verdienstelijk fotograaf.
Ik plaatste er - na enig gesnuffel in plaatjesboeken - de namen erbij maar verzocht paddenstoelenkenners om correcties waar dat nodig was. Zowel fotograaf Peter zelf als Mw. Greet Vermeulen reageerden.
Hun naamgeving stemde mooi overeen dus het moet nu wel goed zijn!
 
Wiite kluifzwam

Rossig buiskussen

Slanke amaniet

Rechte koraalzwam

 >
Zwavelzwam

Gewone zwavelkop

Panteramaniet

Glimmerinktzwam(2)
Jan-Diderik Bolk stuurde een leuke foto in van een met de telelens
gespotte ree die ik hier graag een plaatsje geef, met de tekst uit zijn mailtje erbij:

"Op 8 juli 2017 rond half drie was ik met mijn echtgenote aan het wandelen op de gele route vanaf de Horstlaan. Bij het tweede of derde open pad in het rustgebied zag ik een stuk bemoste boomstam, of nee een grote hondenrug of nee een ree. Hij was aan het grazen en stak z'n kop op om naar ons te kijken en ging weer door met grazen. Ik maakte een paar foto's met de telelens. Mijn vrouw wilde ook kijken. Ik gaf haar de camera en ook zij maakte nog enkele fotos. Toen ging hij weer verder met grazen. Dat duurde zo lang dat we maar door zijn gelopen . . .   Bizar, want meestal heb ik van wild alleen maar een snelle glimp gezien."