·       Fotorubriek 

Net als onze leden worden ook de instructeurs regelmatig bijgeschoold. We willen en moeten immers onze kennis bijhouden en uitbeiden. Hironder een paar foto's genomen in Alkmaar op de regionale avond en een paar genomen tijdens het symposium in het UMCU, in Utrecht.  

In Alkmaar zijn we op deze avond o.a bezig geweest met grote gapende verwondingen.

                                             

De volgende 2 zijn in Utrecht genomen.

 

                                                             

Op 9 juni hebben 5 mensen meegedaan aan een oefening in Purmerend. Hier was een realistisch oefening opgezet voor brandweer en medisch personeel, ambulance en een mmt. Hij werd gehouden in een leegstaande flat alwaar een echte brand was. Meestal wordt er geoefend met een rooksimulatie en borden met flikkerende lampen. Maar soms is er de mogelijkheid met in achtneming van: Let op gevaar! bijv. in een flat die gesloopt gaat worden wat realischer te oefenen. De buurt was gewaarschuwd van te voren. En volgens het scenario was er 1 slachtoffer door de ontploffing op de galerij. Vanwege de wind konden we niet op een balkon. Beneden waren nog 4 slachtoffers waaronder een auto die in de garagebox was bedolven door beton. Met dank aan http://www.hulpverleningsweb.nl kunnen wij enkele foto's tonen die een impressie weergeven van de oefening.

                                               

                                                           

Een moeilijk iets bij rampen en ongelukken is het communiceren met elkaar. Dit is niet alleen belangrijk voor de hulpverleners zelf maar ook in het belang van het/de  slachtoffer(s). Veiligheid staat altijd voorop !    Zeker ook bij oefeningen. Soms lijkt het wel eens dat de aangekomen hulpverlening alleen staat te kijken en te praten. Maar het zou zelfs gevaarlijk zijn om "blind"op af te rennen. Vanwege brand of instortingsgevaar ed.

Daarom is het van belang regelmatig te oefenen. Zo leert men elkaar te verstaan en elkaars methoden van handelen te begrijpen. Snel handelen van de ene kan niet goed zijn voor bijv het slachtoffer die volgens de anderen beter eerst gestabiliseerd kan zijn voordat men hem vervoerd.

               

Zeker bij een grote brand. Alleen in overleg hoe haal je iemand van een verdieping af en veilig naar beneden. Door samenwerking.                

                 

Ook hier weer. Bij meerdere slachtoffers overleg hoe, wie en wat op welke wijze eerst.  Hoe haal je het beton veilig eraf voor de slachtoffers die bedolven zijn.

Voor de duidelijkheid en gevaar. Lotus nam pas plaats na verwijdering van het beton. Daarna werd het voertuig vakkundig ontleed, en in een cabriolet veranderd.

        

                                                            

Ook heb ik enkel foto's via Rob Sampimon, raadslid d66 van Purmerend gekregen.

            

Maar ook dit seizoen, 2006,  hebben we weer leuke lessen gehad waarbij we zowel nieuwe dingen leerden, alsook herhalen van  letsels. Maar vooral ook van elkaar leren.

                                           

Hieronder enkele foto's genomen op een  lesavond. Deze worden gehouden in het EHBO gebouw van de Barmhartige Samaritaan in Heemstede. 

Ook dit seizoen hebben we weer leerzame onderwerpen met zowel herhaling van lesstof als nieuwe dingen. Dit seizoen hebben we gewerkt met onder andere gelatine. Maar ook verwondingen gemaakt aan de vingers. 

Ook zijn er dit jaar weer lessen door gastdocenten.  In 2006 een hele leuke les door een cardioloog, Dr. Veenbrink, en een andere door Jan Hofland over medicijntoediening bij traumaletsels. En hoe wij daar in ons spel op kunnen reageren.

In 2007  wederom een leuke les van onze arts, Jan Hofland. Maar ook een leuke les door iemand van de DVN, Diabetes Vereniging Nederland. Een avond die zonder meer geslaagd was door de zeer heldere uitleg. Onder andere over de insulinepomp. 

                                                     

                             

hier staan ook nog enkele vingerletsels.

                     

 

Ook is het belangrijk om regelmatig nieuwe letsels uit te proberen maar ook nieuwe grimetechnieken. Ook worden wij nu voor en door andere organisaties benaderd of wij ook voor hen kunnen optreden. Zeker bij bij demonstraties voor nieuwe medicijnen of een symposium, kun je niet altijd van een patiënt gebruik maken. Zo hebben wij als instructeurs laatst aan de hand van foto's decubitusletsels gegrimeerd. Eerst een stukje uitleg over deze letsels en daarna ieder op zijn eigen manier proberen of deze letsels zijn na te maken. Met dank aan de fam. Levers.

.              

 Het was een zeer leerzame avond. En zeker eentje die voor herhaling vatbaar is!

 

Een hoop mensen zijn  altijd nieuwsgierig naar de inhoud van een Lotuskoffer. 
Daarom laten wij U nu ook een paar foto's zien van een koffer. Er zit van alles in van kleurenpalet, tot aan kunstweefsel. 
Maar uiteraard ook kunstbloed en andere hulpmiddelen. 

    

 

Op de les-avond van  4 februari 2005 zijn we bezig geweest met het grimeren van wonden met voorwerpen erin, zoals: een vishaak, glas of een stalen pen.

Wel belangrijk hoe het ontstaan is! Maar dit geldt altijd voor letsels die je grimeert.  Eerst het verhaal, en dan pas kun je grimeren.

                        

 

             

 

Het was weer een gezellig avond, waarbij veel gelachen werd en men ook nog wat  leerde van elkaar. De volgende keer gaan we wat meer doen aan het acteren en staat aangezichtletsel op het programma

        

Alle foto's zijn van onze eigen leden tenzij anders vermeld

Foto's van het grimeren voor aanvang en daarna enkel foto's van na de bomexplosie op het parkeerdek.

         

Ook ziet U een foto van een buikverwonding die gegrimeerd wordt.

               

                

De laatste komt van planet.nl en heeft in bijna alle media gestaan onze eigen Jo!