Roerbakken witlof op zín Italiaans 2 personen

---------------------------------------------

 

 

Benodigdheden:

--------------

7-8 ons witlof

2 ons witte rijst

2dl droge witte wijn

1 eetlepel bieslook

1 eetlepel tijm

1 eetlepel peterselie

3 tartaartjes of 2 dikke entrecotes

1 rode paprika

olijfolie

gestoten witte peper (bistropeper)

zout, peper

 

 

Bereidingswijze:

----------------

Maak de paprika schoon en snijd deze in reepjes.

 

Snijd de stuikjes witlof in de lengte in vieren.

 

Kruid het vlees met zout en pepertjes.

 

Kook in een pan wat water met zout en kook hierin de rijst bijna gaar in 10 minuten.

Giet de rijst af en voeg er de bieslook en peterselie aan toe, samen met een halve eetlepel tijm.

 

Doe in een wok of ruime anti aanbakpan iets olijfolie en roerbak op een hoog vuur zín 5 minuten de stukjes witlof.

Voeg daarna de 2dl witte wijn er aan toe, samen met 1 glas water, een theelepel bieslook, theelepel tijm en een theelepel peterselie en iets zout en laat het geheel goed aan de kook komen.

Laat de witlof indampen, maar niet te gaar koken, maximaal 5 minuten stoven.

Voeg de rijst hieraan toe en zet het vuur lager, of geheel uit, blijf ondertussen wel regelmatig roeren, zodat het gerecht niet kan aanbakken.

 

Bak in een anti aanbakpan met iets olijfolie de paprikareepjes en haal deze er na 3 minuten bakken uit de pan en houd deze apart.

Bak in het overgebleven vet de entrecotes/tartaartjes 3-5 minuten per kant rood/roze van binnen.

Doe na het bakken de gebakken paprikareepjes er weer bij en blus het iets af met water, niet te veel.

Strooi er iets tijm over, 1 theelepeltje maximaal.

 

 

Serveertip:

-----------

Te serveren met vers gebakken Ciabatta met Italiaanse kruidenboter.

Ook een frisse boerensalade past hier prima bij.

 

Natuurlijk kunnen we in plaats van het vlees te bakken deze ook grillen.

 

Wijnsuggestie:

--------------

Droge Italiaanse witte wijn.