Kanovereniging NAVICULARE

Augsburg (D)
Epinal (Fr)
Goumois (Fr)
Hohen Limburg (D)
Huningue (Fr)
Lippstadt (D)
Millau (Fr)
Nancy (Fr)
Praag (CE)
Sault Brenaz (Fr)
Seu d'Urgell (Es)
St Pierre de Boeuf (Fr)
Tilff (B)
Vichy (Fr)
Yenne (Fr)


Een EIGEN ww-baan

Startpagina

Meer info...

Hohenlimburg wildwaterbaan

Algemeen:
Hohenlimburg heeft een charmante wildwaterbaan en biedt goede mogelijkheden om te trainen op slalompoortjes. Ook beginnende vaarders onder goede begeleiding kunnen hier ervaring opdoen met wildwater. De ongeveer driehonderd meter lange baan gaat tot wildwaterklasse III.

De baan krijgt zijn water van de Lenne en heeft zijn bestaansrecht aan het naast de baan gelegen stuw te danken. Bij een goede waterstand is het ook leuk om op de hoge golven onder de stuw te gaan varen.

Na beëindiging van de sportieve activiteiten loont het zich om door het centrum te flaneren en een eetgelegenheid op te zoeken.

Foto-impressie:

Hohenlimburg foto1.jpg Hohenlimburg foto2.jpg Hohenlimburg foto3.jpg Hohenlimburg tfoto4.jpg

Informatie:
Hohenlimburger Kanu-Verein e.V
Herr Trapp 
Telefon: 02331-207-2759

Camping:
Voor zover bekend zijn er in Hohenlimburg geen campings voorhanden. De meest bijzijnde camping ligt in de buurt van Hagen te Hohensyburg.
Camping Hohensyburg (gehele jaar geopend),
Syburger DorfstraBe 69,
D-4600 Dortmund-Hohensyburg,
tel. 0231-774374 fax 0231-774332.

Het aan de baan gelegen clubgebouw biedt mogelijkheden tot overnachtingen voor bij een kanobond aangesloten vereniging. Voor meer info: Bezirksverwaltung Hohenlimburg 02331/2072221.

VVV:
Hagen-Information
Bürgerhalle, Rathaus
Friedrich-Ebert-Platz
58042 Hagen
Tel: (02331) 207-3383
Fax: (02331) 207-2400
Onbekend of Hohenlimburg ook een eigen VVV heeft.

Prijzen wildwaterbaan:
Officieel dient men voor het gebruik van de baan te betalen. Meestal is er echter niemand aanwezig, zodat betaling niet mogelijk is. De verschuldigde bedragen staan op een mededelingenbord bij de ingang.

Route:
Komende uit de richting van Wuppertal over de A1 de afslag Hagen-West (nr. 88) nemen. Over de B54 richting Hagen (Remberg) en vervolgens richting AutobahnKreuz Hagen. Volg de A46 en neem afslag Hohenlimburg (nr 43). In de richting centrum van Hohenlimburg bij het passeren van de brug over de Lenne ziet men de wildwaterbaan liggen (achter het politiebureau).E-mail naar KV Naviculare