How to end all suffering

Hoe de pijn te overstijgen?

 

Het antwoord op deze vraag is uiterst simpel; blijf bewust in contact met de bron die ons verbindt.

Dit contact ervaar je als een staat van zijn, in een diepe vreugdevolle zegening, als “de harmonie der sferen”, waarbij alles, bij wijze van spreken, verandert in goud. In dit licht krijgt alle pijn zijn plaats en verbleekt als een schim uit het verleden. Dit wordt de persoonlijke individuele verlichting genoemd.

Onbewust hebben we deze innerlijke staat van zijn al eerder meegemaakt en zijn er vaak snel aan voorbij gegaan, zonder er veel aandacht aan te besteden, om onze focus te verleggen naar zaken die “belangrijk” gevonden worden. (zoals het typen van deze tekstJ). De verbinding blijft natuurlijk in stand, het leven kan niet bestaan zonder deze oorsprong.

De vraag voor veel mensen is, vooral als ze in diepe pijn zijn, of zelfs woede ervaren, hoe kom je in bewust contact met je bron, wat is daar voor nodig?

Pijn, verdriet wordt veroorzaakt door een gevoel van ontkend worden, dat je er niet mag zijn, dat je er niet toe doet, dat je van geen waarde bent en parasiteert over de rug van anderen. Het slechte nieuws is, dat dit helemaal waar is, zolang je de verbinding met je bron vergeet. Wat je op een moment van pijn feitelijk doet, is het ontkennen van je bron, die liefde is. Vergeef jezelf; het goede nieuws is dat je, ondanks je pijnlijke omstandigheid, je wel, en zelfs altijd verbonden bent! Het feit dat je leeft en deze ellende ervaart, bewijst dit.

Het goede nieuws is ook, dat je gaat beseffen dat deze innerlijke omstandigheid veranderd kan worden, door je focus op het contact met onze bron te richten en hier een bewuste liefdevolle verbinding mee aan te gaan. Dit blijkt een kwestie van keuze te zijn, een moment van keuze, to Be or not to Be. Wel Zijn of niet Zijn. Uit de vergetelheid. Een keuze die niemand voor je kan maken, alleen jij zelf. Na een tijdje voel je de levensenergie weer binnenstromen en ben je de pijn voorbij.

Wat speelt mee om deze keuze makkelijker te maken?

Het besef dat pijn een signaal is, waarop innerlijke actie nodig is. Het besef dat jij de belangrijkste schakel bent in het ervaren van wel-zijn, onafhankelijk van wie dan ook. Het besef dat dit een gezamenlijke missie is waar de hele mensheid voor staat. Het besef dat andere individuen dit pad al doorlopen hebben en je tips en aanwijzingen kunnen geven. Het besef dat deze mensen niets liever willen dan hun ervaringen delen, omdat zij zich niet kunnen of willen afsluiten van de pijn die ze om zich heen zien.

Hoe blijf je in bewust contact met je bron?

Besef dat je mensen kan tegenkomen die hun eigen pijn nog ontkennen en liever jou pijn doen dan hun eigen pijn onder ogen te zien. Ze veroordelen zichzelf tot parasitair gedrag door wat van jouw levensenergie over te nemen. Ga er niet in mee, vergeef ze, je bent in mindere of meerdere mate, zelf ook zo geweest, blijf bij jezelf en geef je grenzen aan. Ook is het mogelijk dat jouw gedrag overwerkte pijn en verdriet van anderen triggert, vaak in de vorm van jaloezie, kan je er iets mee, doe het, zo niet laat los en laat het aan een ander over. We werken allemaal samen.

 

In het kort gezegd, voel het na, is dit een uitbreiding of een beperking van jouw waarheid en jouw werkelijkheid?

home