Verantwoordelijkheden, delegeren en karma

Karma

Om duidelijk te maken wat er bij verantwoordelijkheid komt kijken, is het nodig eerst een vertaalslag te maken naar wat karma genoemd wordt.
Karma wordt vaak benoemd als “boontje komt om zijn loontje” of “wat je zaait zal je oogsten”. In de praktijk komt het erop neer, voel je je goed of voel je je bedrukt. Werk je met plezier of met tegenzin?
Maar vooral; het is informatie die wijst naar: "Wat ging hieraan vooraf?"

Ga je naar het mechanisme zelf kijken, dan zie je dat karma fungeert als een soort kraantje wat je open of dicht zet om de hoeveelheid en kwaliteit van levensenergie te reguleren.
Ook kan je een groot of klein kraantje hebben, afhankelijk van de mate van onze ongeheelde blokkades. Onze levensenergie is afhankelijk van onze verbinding met onze bron en hoever we die (kunnen) toelaten.
Dan wordt het duidelijk dat acties vanuit een lagere kwaliteit levensenergie, acties vanuit diezelfde kwaliteit aantrekken, als spiegel op onze eigen verbinding met de bron.

Karma werkt dus in eerste instantie zeer direct, in het moment (Instant Karma) als een direct signaal om iets te veranderen, al kan het in de praktijk langer duren voordat alles weer uitgewerkt en vergeven is.

Verantwoordelijkheid

Onze individuele eerste verantwoordelijkheid, is onze verbinding met de bron, kwalitatief gespiegeld middels karma. Die is zoals uit het voorgaande blijkt, niet te delegeren. Dit is een individueel intern proces.

Je kan een ander dan ook niet verantwoordelijk houden voor wat je zelf schept, al zien we deze vervormde gedachte nog vaak om ons heen in de wereld van afscheiding. De “ander” werkt op dat moment samen als één, om te spiegelen wat op dat moment nodig is.
Op deze manier kunnen we leren herkennen wat onze ware identiteit is.

Gedelegeerde verantwoordelijkheid

In de maatschappelijke structuur worden opdrachten gegeven en daarmee verantwoordelijkheden gegeven aan de uitvoerders. Ook worden opdrachten aangenomen en daarmee verantwoordelijkheden op zich genomen door de uitvoerders. Opdrachtgevers dienen zich zeer bewust te zijn van hun eigen eerste verantwoordelijkheid om de juiste uitvoerders aan te trekken, zoals uitvoerders zich zeer bewust van hun eerste verantwoordelijkheid moeten zijn om de juiste opdrachtgevers aan te trekken.

Om de eerste individuele verantwoordelijkheid niet in botsing te laten komen met de uitgegeven of aangenomen verantwoordelijkheid binnen een organisatie of samenwerkingsverband is afstemming nodig om deze verantwoordelijkheden op een lijn te krijgen.
In ieder geval is het nodig, te onderzoeken hoever deze op één lijn liggen, zodat je weet wat je zoal kan verwachten in het afstemmingsproces. M.a.w. wat is de kwaliteit van die vertrouwensrelatie?

Wanneer dit op één lijn krijgen niet mogelijk blijkt, omdat er, vaak onbewust, uitgegaan wordt van een indirecte, meer parasitaire bron van levensenergie in de vorm van macht, zoals bijvoorbeeld binnen veel criminele, overheids, kerkelijke of bancaire organisaties, is het gepast om, vanuit onze eerste verantwoordelijkheid, het nee woord te gebruiken en onze plaats als spiegel in te nemen.
Je kan dan communiceren dat dit niet goed of zuiver voelt. Hierna is het soms mogelijk dit nader toe te lichten, indien er een bepaalde belangstelling gewekt is. Gebruik hiervoor je creativiteit.

 

Conclusie en samenvatting; Wil je je zielepad volgen en je frequentie hoog houden is het belangrijk om niet opnieuw gecompromitteerd te raken en na te gaan of een voorliggende keuze wel of niet goed voelde en - hiernaar te handelen. Klakkeloos orders opvolgen helpt niemand.

 

In het kort gezegd, voel het na, is dit een uitbreiding of een beperking van jouw waarheid en jouw werkelijkheid?

home