Egypte - Tempels en graven - Pagina #1
Aswan - Tempel van Philae. Links de zuilengang naar de Tempel van Isis. Gebouwd in de oud-Egyptische en Grieks-Romeinse stijl. Ptolemaeus XII Neos Dionysos bouwde de eerste pyloon. Aswan - Tempel van Philae. Links de godin Isis, daarnaast de valkgod Horus met de kroon van Boven- en Beneden Egypte. Rechts de farao die de goden een lotus aanbiedt. Aswan - Bij de Tempel van Philae ligt ook de Kiosk van Trajanus Tempel van Kalabasha. Werd in 1e eeuw n.C door keizer Augustus gebouwd. Detail van hiërogliefen. Tempel van Kalabasha. Links de valkgod Horus en rechts de ibishoofdige god Thoth besprenkelen de dode farao met levenswater op weg naar het hiernamaals.
Aswan - Tempel van Kalabasha. De farao biedt de valkgod Horus geschenken aan om hem goed te stemmen voor de reis naar het hiernamaals. Egype - Aboe Simbel. 4 beelden van Ramses II (het beeld in het midden is de god Re-Harachte = Horus) Aboe Simbel. Tempel van Ramses II. Op de wanden veel van zijn heldendaden, o.a. van de slag van Qadesh. De vijanden worden geboeid afgevoerd. Aboe Simbel. Grote tempel. Hypostylezaal met kolossen van Ramses II in verschillende gedaanten. Op de muren brengt Ramses een offer aan zijn godgeworden zelf. Achteraan het allerheiligste waar 2 maal per jaar op de beelden het zonlicht valt. Aboe Simbel - Tempel van Hathor. Ramses II verslaat zijn vijanden terwijl zijn vrouw, Nefertari, toekijkt.
Aboe Simbel - Kleine tempel van Hathor voor de vrouw van Ramses II, Nefertari. De zuilenhal met op de zuilen de hoofden van de moeder van de farao's, godin Hathor. Nu als een mensengezicht met oren van een koe. Tempel van Kom Ombo gewijd aan valkgod Haroëris (Horus de Oudere) en krokodilgod Sobek. Afgebouwd door Ptolemaeus XII Neos Dionysus, 1e eeuw v.C. Staan ze niet keurig? Tempel van Kom Ombo gewijd aan valkgod Haroëris (Horus de Oudere) en krokedilgod Sobek. Onder Ptolemaeus XII Neos Dionysus 1e eeuw v.C. kwam het grootste deel gereed. Bovenaan de zuilen geopende lotusbloemen. Tempel van Kom Ombo. In veel tempels en graven zien we het hengselkruis, symbool en hiëroglief voor ankh - eeuwig leven. Het wordt dus ook het ankh-teken genoemd. Links en rechts de staf met dierenkop, de wasscepter, teken van macht. Tempel van Kom Ombo - Indrukwekkende zuilen in de zuilenhal.

Klik op de foto voor een vergroting!!    

Terug naar hoofdmenu

Pagina 1 | 2