Zijderoute - Silk Road
Een beeldverslag.

In het kort.
De zijderoute liep vroeger van Oost China naar Turkije. Een belangrijke route liep o.a. langs de verschillende plaatsen die wij in deze reis aandoen.

De reis startte (juni 2000 met een reisgezelschap o.l.v. reisbureau "Koning Aap") in Tashkent, Uzbekistan. Daar is niet zo veel interessants te zien en dus werd de volgende dag naar Buchara gevlogen waar we twee dagen bleven. Buchara heeft prachtige gebouwen uit de 14- en 15e eeuw waar ik m'n ogen uitkeek.
Vandaar met een bus naar Samarkand. Is Buchara mooi, Samarkand is prachtig. Na daar twee dagen rond te hebben gekeken gingen we met de nachttrein naar Andizhan, door Tadzikistan, om daar de weg naar Osh in Kirgizstan te vervolgen per busje.

In Kirgizstan kregen we de beschikking over een oud omgebouwd legervoertuig waarmee we door het onbedorven gebergte van Kirgizstan reden.
In alle landen werd overnacht in hotels, maar in dit land kregen we tenten mee. Gelukkig hadden we goed weer, dus dat was geen probleem.

Van Kirgizstan naar China, waar we in Kashgar de grandioze zondagsmarkt mochten meemaken.

Via de overweldigende Karakorum Highway reden we over de hoogste grensovergang ter wereld de Khunjerab-pas (4655 mtr), naar Pakistan. Via het hooggebergte, waar bergen van 7788 meter langs de kant van de weg groeien en de op drie na hoogste berg ter wereld (Nanga Parbat, 8125 mtr) op afstand is te zien, naar Peshawar. Uiteindelijk namen we in Islamabad het vliegtuig naar Amsterdam. Een onvergetelijke, prachtige reis. Ik hoop dat deze foto's dit overbrengen.
Bedankt voor je bezoek. Enne, als je wilt reageren?

Terug naar de startpagina
Copyright Chris Karman
The Netherlands.