Modelzweefvlieg club " De Starthaak "

De modelzweefvliegclub " De Starthaak " is een club met ongeveer 40 leden.

De leden vliegen met radio bestuurde zweefvliegtuigen.

Deze vliegtuigen worden naar boven gebracht d.m.v. een elektronisch geregelde lier of met een elastiek. Ook zijn er leden die hun model met een elektro motor uitgerust hebben en komen zo op "eigen" kracht naar boven. Of je lang of kort in de lucht kunt blijven is afhankelijk van het weer en van de ervaring van de piloot.

Een keer per jaar (met Hemelvaart) houden wij een open dag. Op die dag komen er verschillende verenigingen met hun modelzweefvliegtuigen naar Heeze. Ook werd er de afgelopen 25 jaarr de Nederlandse kampioenschappen modelzweefvliegen (F3J) gehouden. 

Dat er tijdens zo'n wedstrijd ook wel eens iets in het water landt, kun je zien op bijgaande foto

Waterlanding

Op ons veld is iedereen die ge´nteresseerd is in modelzweefvliegen van harte welkom. Alle beginners groot of klein worden met vliegen en bouwen geholpen.

Waar is het modelzweefvliegveld te vinden. ??

Het veld ligt midden in de bossen tussen Eindhoven en Heeze.

Rijdend vanuit Eindhoven via de A67 richting Venlo neem je de afslag 34 Geldrop / Heeze. Beneden aangekomen neem je richting Heeze. In Heeze ga je bij de rotonde rechtsaf. Over het spoor ga je na 300 meter rechtsaf ( Kreyl) en daarna de eerste weg links ( Huisvenseweg)

Aan het einde van deze weg, ongeveer 3 km, zie je het mooi gelegen modelzweefvliegveld.

Op dit veld is iedereen die ge´nteresseerd is in modelzweefvliegen welkom en alle beginners, groot of klein, worden geholpen met bouwen en vliegen.

Inlichtingen Tel : 040-2431268 of 040-2850935

Toegevoegde info over het veld

Omdat er binnenkort op ca. 600 m voor het modelzweefvliegveld een slagboom geplaatst gaat worden, zijn we met de verhuurder in overleg over een ander veld. Dit is nog niet helemaal afgerond. Tot die tijd kunnen we nog blijven vliegen op ons oude veld. 

Zodra de slagboom geplaatst is kunnen (moeten) we de auto te parkeren op het parkeerterrein vlak voor die slagboom en gaan we te voet verder naar het oude (of zodra bekend: nieuwe) veld. Definitieve info volgt.

Aktiviteiten 2015 
Op 26 maart hebben we weer onze jaarvergadering gehouden onder het genot van een gezamenlijk etentje bij een wokrestaurant. Bijgaande foto is van 2013. Het bestuur hoopt dat dit gezellig samenzijn een stimulans is om elkaar vaker op ons mooie vliegveld te zien.

Op 7 maart hebben we onze jaarvergadering  gehouden in een Wok restaurant


Op zondag 12 april is er weer de F3J wedstrijd gehouden. Dit was de openingswedstrijd van het nieuwe seizoen. Hij maakte onderdeel uit van het Nederlands kampioenschap. Een 35 tal topvliegers uit het hele land deden daaraan mee.
Waarschijnlijk was dit de laatste F3J wedstrijd die we op ons mooie veld hebben gehouden. Er komt een eind aan een meer dan 25 jaar durende traditie.

De traditionele knuffeldag op hemelvaartsdag werd helaas afgelast. Normaal nodigen we dan de jeugd uit om hun knuffel een luchtdoop te geven. Na afloop krijgt de knuffel een brevet en mogen ze ook nog een extra knuffel uitzoeken.
Hij gaat dit jaar niet door omdat de leden die het merendeel van de vluchten uitvoeren, dit jaar niet beschikbaar zijn.
Knuffeldag
 


Bijdrage Bison 2013


Er stond ook een F5J wedstrijd gepland op ons veld op zaterdag 5 september. Die is verplaatst naar Olst (Deventer Luchtvaartclub).
Dit heeft te maken met de nieuwe wetgeving voor drones, die ervoor zorgt dat er vanaf 1 juli 2015 een hoogte limiet van 120 m is op ons veld, ook voor alle modelvliegtuigen. Meer info kun je vinden in de Staatscourant Nr. 12034 van 30 april 2015 en op het modelbouw forum onder KNVvL "Hot News".