Genealogie Familie Hasselman

U hoort nu:
Grunnenslaid
(Tekst on click)

Sorry, geen Grunnenslaid

Martinitoren, Groningen

Martinitoren

Groningen

Een korte levensbeschrijving:

Geboren en op school gegaan in Groningen kreeg ik in 1950 mijn eerste baan als jongste bediende bij Wijnkooperij  H.J.Sissingh in de Oosterstraat. Dit duurde tot de oproep voor de militaire dienstplicht in 1953. Ingedeeld bij de Koninklijke Marechaussee als dpl.Marechausse 4e kl te Apeldoorn (Koning Willem III) en via Ede Wageningen (Simon Stevin) naar Nunspeet.(Legerplaats). Afgezwaaid  als Wachtmeester Verbinding in 1955.

Stoomloc met TenderStoomloc met Tender

Hierna gesolliciteerd bij de Nederlandse Spoorwegen. Mijn eerste standplaats werd Hoogezand Sappemeer voor de praktijk van Lokettist en gelijktijdig voor de theorie een cursus in Zwolle. Begin 1956 klaar met de opleiding overgeplaatst naar Wormerveer (N.H.) als Lokettist. In 1958 na een aanvullende cursus buitendienst ook Perronopzichter / Treindienstleider. Hier bleef ik tot de modernisering van de beveiliging van de Zaanlijn in 1967. Het werk verplaatste zich naar Amsterdam CS bij de Centr.Verkeersleiding Zaanlijn. 
In 1971 vertrek naar Amersfoort als Verkeersleider.
In 1973 als Verkeersleider naar Utrecht CS met vernieuwde NX-beveiliging. Daarna in verschillende funktie's o.a. als Groepschef en de laatste jaren als Medewerker Ontwikkeling Regio Midden tot de VUT in 1993.

 Elec. Treinstel met Doorloopkop 4000 Serie Elec. Treinstel met Doorloopkop 4000 Serie

Daarna tijd voor genealogie, fietsen, computeren en onlangs het opzetten van deze homepage

Fred Hasselman

HOME

op 25 juni 2000