F01256.JPG (121339 bytes) Het graf van Johannes Beenker ligt er hier maar somber bij. Half scheefgezakt leunend tegen de buurvrouw. Een kleine gele sticker kondigt de voorgenomen ruiming van het graf aan. Johannes was vernoemd naar zijn vader en grootvader. Hij is zijn hele leven timmerman van beroep geweest. Waarschijnlijk op de scheepswerf. Toen Johannes bijna 25 jaar was trouwde hij met Engelina Fellinger. Een huwelijk dat door het onverwachte overlijden van Engelina maar zeer kort geduurd heeft. Een half jaar later overleed Engelina namelijk op 21-jarige leeftijd.

Johannes heeft even nodig gehad om over het verdriet van zijn eerste vrouw heen te komen, maar op één dag na wordt hij 3 jaar na zijn eerste huwelijk in de echt verbonden met Maria van der Werff.
Maria baart hem 4 zonen en 1 dochter. Hun dochter wordt Engelina genoemd. Niet naar de eerste vrouw van Johannes, maar naar de moeder van Maria.

Het was dochter Engelina die samen met haar man Hendrikus van der Werff, Johannes in zijn laatste levensjaren hebben verzorgd. Op 4 Mei 1936 stierf hij bij hen in huis.

In het leven van Johannes stonden er enkele belangrijke dagen op zijn kalender. Zo was 20 november de dag waarop zowel zijn eerste als zijn tweede vrouw kwamen te overlijden en was 4 Mei zijn trouwdag met Maria, maar precies 58 jaar later ook zijn eigen sterfdag.