De derde zoon (Gerard) van Niklaas en Fenna is al vroeg naar Zuid-Afrika geëmigreerd. Later volgde ook de jongste zoon. Toen Gerard 30 werd (1959) heeft de achtergebleven familie met een bandrecorder de gelukwensen ingesproken om Gerard op orginele wijze te feliciteren. De stemmen van Niklaas en Fenna zijn hier te horen (Met dank aan Gertrüd van Nimwegen-Stege).

De gesproken tekst is in onvervalst gronings. Rechts staat hetgeen gesproken wordt geschreven. Probeert u mee te lezen?

noot: met firefox wordt de opname niet automatisch afgespeeld. Klik in dat geval hier.

Niklaas:
Gerard jongen, hier spreekt pa hoor. Je wordt van harte gefeliciteerd met je 30ste verjaardag. En Juul, jij ook van harte gefeliciteerd. Ik hoop dat je goed gezond bent, dat je niet verkouden bent en anders moet ik nog een beetje uitjes in stukken snijden met een beetje gele suiker.
En nou komt moe, die wil je ook feliciteren. Ook de kinderen gefeliciteerd met pa en ma's verjaardag.

Fenna:
Nou Gerard en Juul, van harte gefeliciteerd hè, met Gerard's verjaardag. Ik hoop maar dat je gezond bent. We zullen de stemmen wel niet zo duidelijk kunnen krijgen, maar we zijn het toch, hè. Wel leuk hè dat we dat zo krijgen kunnen. De kinderen ook gefeliciteerd. Misschien verstaan ze me niet, maar enfin, dan moeten jullie maar zeggen dat het opa en oma zijn uit Hoogezand.
En nou komt Johan, komt er nou even voor. Die komt er nog even weer voor.