Roelof Barend Lukkien

F00067.jpg (36066 bytes)

Roelof Barend Lukkien is nooit getrouwd geweest. Wel was hij ooit verloofd, maar nadat deze verloving werd verbroken is er voor Roelof nooit een nieuwe liefde geweest. Roelof is al op vrij jonge leeftijd na een kort ziekbed gestorven. Slechts 33 jaar is hij geworden. Hij leed aan een ziekte aan zijn alvleesklier en na een kortstondig ziekbed is hij op 28 November 1922 in het R.K. Ziekenhuis in Groningen overleden.

Roelof is vernoemd naar zijn op zee verdronken grootvader. Hij is geboren in Foxhol en een kleine 2 weken na zijn geboorte overleed zijn 2 jaar oudere broertje. Ook in die tijd lag vreugde en verdriet soms heel dicht bij elkaar.

Van beroep was Roelof cafe-eigenaar. Welk cafe dat was en of daar nog iets over te vinden is weet ik niet.

R00013a.jpg (20474 bytes)R00013b.jpg (27782 bytes)

Roelof intrigeert mij al jaren. Het enige wat ik over hem had en weet zijn bovenstaande foto en bidprentje. Je denkt dan na over wat voor persoon hij was, waarom hij nog niet getrouwd was, waaraan hij stierf etc. 
Zijn nichtje Gerda Hurkmans-Vermeulen had voor mij nog onderstaande rouwkaart en foto (met dank). Roelof staat links op de foto. Wie achter hem staat weet ik niet. Het zal waarschijnlijk een van zijn broers zijn.

Tijdens een speurtocht jaren geleden kwam ik eens op het RK kerkhof te Sappenmeer. Tot mijn verbazing kwam ik daar zijn graf nog tegen. Ik was juist op tijd om er een foto van te maken, want het stond op de nominatie om geruimd te worden. Ik neem aan dat dat inmiddels is gebeurd. Onderstaande foto is dan ook nog alles wat rest van het graf van Roelof Barend Lukkien.

F01152.jpg (111454 bytes)