Ensemble
Tricolore

Een belevenis in muziek


Ensemble Tricolore bestaat uit:Iris van der Wardt:

Studeerde fluit aan het Utrechts Conservatorium bij Nine Sligter en volgde masterclasses bij vele beroemde fluitisten o.a. Geoffrey Gilbert, Aurèle Nicolet, Karl Heinz Zöller en Peter Lukas Graf. Als soliste trad ze met diverse orkesten op in concertwerken van Mozart, Haydn, Vivaldi en Benoit, zowel op fluit als op piccolo. Zij verleende medewerking aan kinder-operaproducties van het SKON en Bernsteins West-Side Story.

Iris maakte samen met pianist Hans van Ham, succesvolle opnamen voor radio 4 en de Concertzender met niet eerder opgenomen werk van Nederlandse componisten. Meer dan 10 jaar heeft Iris gejureerd op het Nationaal Fluitconcours, waar ook een aantal van haar leerlingen succesvol aan heeft meegedaan.
In Rhenen heeft Iris een bloeiende eigen lespraktijk


Ietsje Bontekoe:

Studeerde na haar natuurkunde opleiding aan de TU Eindhoven hoorn aan het Utrechts Conservatorium bij Theo Schoonbrood. Na haar eindexamen studeerde zij achtereenvolgens bij Iman Soeteman en Jakob Slagter.

Ietsje was als hoorniste verbonden aan het RBO Sinfonia en speelde in verscheidene beroepsorkesten als remplaçant. Tegenwoordig maakt ze deel uit van verschillende kamermuziekensembles. Daarnaast werkt ze als docent Hoorn en Trompet aan de afdeling Muziek van het Utrechts Centrum voor de Kunsten en aan Het Kunstenhuis De Bilt/Zeist. Daarnaast houdt ze zich intensief bezig met de harmonie- en fanfaresector in Nederland.
Annette Middelbeek:

Begon op zeer jonge leeftijd met pianospelen. De eerste lessen kreeg zij van haar moeder. Na haar schooltijd koos ze ervoor om haar vak te maken van het piano spelen. Ze ging naar het Utrechts Conservatorium waar zij les kreeg van Ria Groot. Daarna ging ze naar Parijs om bij France Clidat haar studie te vervolgen. In het afsluitend concours won Annette de eerste prijs met maar liefst twee onderscheidingen. Terug in Nederland ging ze naar het Sweelinck Conservatorium Amsterdam om bij Willem Brons het diploma Uitvoerend Musicus te halen. Tenslotte heeft zij nog twee jaar in Londen gestudeerd bij John Bingham. In diezelfde tijd voltooide zij aan de Universiteit van Utrecht een studie Muziekwetenschappen.

Annette kreeg een bloeiende concertpraktijk en maakte diverse radio-opnames. Deze opnames werden niet alleen in de studio gemaakt, maar ze speelde ook live vanuit onder andere Muziekcentrum Vredenburg en het Kurhaus te Scheveningen. Bovendien maakte zij diverse Cd-opnames. Ze is echter niet alleen uitvoerend bezig op de piano, als paedagoog heeft ze in Utrecht een goed lopende lespraktijk. Al sinds de oprichting maakt zij deel uit van Ensemble Tricolore.

Terug naar de home page

Ensemble Tricolore, een belevenis in muziek