Te huur: Dijkhuis in het Bildt


  Informatie :   06 - 41491761   of   e-mail   hetgos68@gmail.com

Erker achterkant + tuin Beschrijving van het huis en de voorzieningen

In het noorden van Friesland (aan de Nieuwe Bildtdijk in de gemeente het Bildt) ligt dit dijkhuis op een oude slapersdijk van de Waddenzee. Zowel de voor- als achterzijde biedt een geweldig uitzicht over het wijde Friese landschap. Het huis is gemoderniseerd, en beschikt over een badkamer met douche en ligbad, centrale verwarming en een keuken met magnetron.
Indeling: entree, woonkeuken, 1e verdieping slaapkamer. Op de benedenverdieping vindt u de badkamer, logeerkamer, tussenruimte en de serre. Er zijn twee toiletten en een internetaansluiting. Verder een televisie met een DVD speler + Digitenne.


Het huis is te huur voor minimaal een maand tot maximaal 4 maanden. Huurprijs 570 euro per maand, exclusief kosten nutsvoorzieningen.

fryskegea De omgeving

De locatie is bijzonder geschikt voor natuurliefhebbers. Over de dijk wandelt u naar het natuurgebied Noorderleech. Dit buitendijks kweldergebied aan de rand van de Waddenzee is in 1999 door het Fryske Gea aangekocht. Het Fryske Gea is gestart met verkweldering: buiten de zeedijk zijn oude zomerdijken doorgestoken om het zoute water bij elke vloedbeweging weer vrij spel te geven. Dit gebied is een belangrijke schakel in de Europese vogeltrekroutes.


15 Minuten fietsen brengt u naar het dorpje Sint Anna Parochie, met alle winkelvoorzieningen.
In Oudebildtzijl treft u het Bildts Kultuurtoeristisch informatiecentrum (Aerden Plaats) aan, met een permanente tentoonstelling over de historie van het Bildt, een van de vroegste inpolderingen van Nederland. In Vrouwenparochie vindt u een sauna, die gebruik maakt van zelf opgepompt oeroud en zuiver water.
Heerlijk wandelen Toerisme in Noord Friesland

Friesland is natuurlijk bekend om haar watersport mogelijkheden, vooral gelegen in het midden en het zuiden van de provincie. Het westen en noorden van de provincie biedt open en weidse landschappen, met prachtige luchten die al veel schilders (onder andere Rembrandt) hebben verrukt. En vergeet niet de mooie oude stadjes als Franeker en Dokkum met hun grachten en doorkijkjes.
Musea vindt u in o.a. Leeuwarden (het Fries Museum, Rijksmuseum het Princessehof) en Franeker (het wereldberoemde Planetarium van Eise Eisinga, het Coopmanshus, Museum Martena).
De bedrijvigheid van de havenstad Harlingen, het hoogste terpdorp van Nederland - Hegebeintum - u vindt het hier allemaal.

Naar boven           Document made with KompoZer           Meer links