Aaihonden - KT Buitengewoon

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Aaihonden

Wat is een "Aaiclub"?


Een "Aaiclub"bestaat uit een aantal vrijwilligers die wekelijks met hun "Aaihonden" bewoners in een verzorgingshuis bezoeken.
Wat doen wij daar ?
In het verzorgingshuis zitten een aantal bewoners bij elkaar in afwachting op de "Aaihonden" met hun begeleiders.
Sommigen willen "hun" hond gewoon lekker knuffelen, anderen willen "hun" hond borstelen. Maar er zijn er ook die het prachtig vinden als "hun" hond kunstjes vertoond. Of ze willen gewoon gezellig een praatje maken met een begeleiders van een hond.
Aan welke voorwaarden moet een "Aaihond" voldoen?
De hond moet uiteraard gesocialiseerd zijn en door iedereen geaaid kunnen worden. Een "Aaihond" ziet er goed verzorgd uit, wordt jaarlijks inge? en regelmatig ontwormd.
Iedere "Aaihond"heeft zo zijn/haar kwaliteit.
Er zijn "Aaihonden" die graag op schoot zitten maar verder nergens op getraind zijn.
Er zijn ook "Aaihonden" die b.v. getraind zijn in gehoorzaamheidsoefeningen of spelletjes. Zo is er b.v. een American Staffordshire Terrier die zich graag van top tot teen laat verzorgen, haar nagels laat lakken en dus regelmatig met roze gelakte nagels rondloopt. En er is b.v. een Sheltie die graag een demonstratie op een behendigheidsbaan geeft.
Hoe leuk is het werk bij de "Aaiclub"?
Dieren hebben een positieve invloed op mensen. Tegen een dier kun je alles zeggen, je kunt er je emoties bij kwijt. het "Aaiwerk" is niet alleen plezierig voor de bewoners, het is ook leuk voor de vrijwilligers en hun honden. De honden vinden het geweldig dat ze aandacht krijgen en het is een bevordering voor hun sociaal gedrag.
Vrijwilligers zien wekelijks hoeveel plezier ze de bewoners ermee doen en dat geeft een enorme waardering.
Toverfee Petemoei"
In april 2003 zijn wij gestart met "de Aaiclub" in zorgcentrum "Op 't Hoogveld" te St. Anthonis. Het werd een groot succes. 1 oktober is de Dag van de Ouderen (uigeroepen door de Verenigde Naties). Het Nationaal Commite Dag van de Ouderen vervult jaarlijks namens "toverfee Petemoei" wensen met betrekking tot hulp aan ouderen. 1 oktober 2003 mocht de K.T."Buitengewoon" een "Fly Ball Baan"in ontvangst nemen om het contact met de ouderen verder uit te bouwen. In 2004 werden wij genomineerd voor de jaarlijkse sport en cultuurprijs "Ut Peerd" van de gemeente ST. Anthonis voor ons "aaiwerk". Inmiddels bezoeken wij, mede dankzij steun van de provincie Noord Brabant, ook vele andere zorginstellingen. Wij hebben in diverse regio's altijd plaats voor vrijwilligers.
Voelt U er iets voor om U bij de "Aaiclub"aan te sluiten of meer info.
Neem dan contact met ons op.
K.T. Buitengewoon.
Tel: 0485-385872

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu