Wat er geworden is van de ex-studenten?   

Hallo

Ik kom geregeld op je site van de p.a. Leuk hoor. Maar ik heb zelf van 1976 tot 1979 op de vhbo gezeten en eerst op het internaat en toen 2 jaar op de flat.

Ik heb er de tijd van mijn leven gehad. We reden het eerste jaar mee met Louis Braakhuis uit Tubbergen in zijn gele eend, samen met Liesbeth Bouhuis uit Albergen.

Een keer reed ik mee met Alex Oude Wesselink en een jongen van Frons dacht ik.

We hebben wel eens volksdansen gedaan samen met de p.a. op het plein.

Louis Braakhuis is al 25 jaar direkteur van een school in Kampen. Ik heb hem nog een keer gemaild.

Ik denk dat je de foto's wel leuk vindt. Ik heb er nog veel meer van in het internaat en de flat.

Ik stuur ze in 2 etappes. Ze zijn met veel dpi ingescand.

Oh ja voor meer info omtrent mezelf kijk op de website www.members.lycos.nl/angelakou4

Groetjes Angťla Kouijzer-Lucassen Tubbergen

______________________________________________________________


hallo
Toevallig tipte mijn zoon mij op deze site. Hij zei: "Hajo, daar moet je eens kijken"
Niemand van de personen op de site ken ik. Maar toch.... de omgeving, de sfeer, de school en de docenten komen me heel bekend voor. Een leuke en boeiende periode uit mijn leven.
Ook ik zat in een klas die afstudeerde in 1974. Van mijn klas heb ik later weinig meer vernomen. Iedereen is zijns weegs gegaan denk ik.
Ben wel benieuwd waar ze allemaal gebleven zijn. Ik vond nog enkele foto's van een feestje dat we in 1974 hadden. Drie van mijn klasgenoten zaten op kamers in Steenwijk bij Knol, die een benzinepompstation had. Het was een gezellig feestje aan de foto te zien.
Mijn naam is Hajo de Boer, ik woon momenteel in Giethoorn en werk bij het Deltion College in Zwolle. Na de PA heb ik zo'n 12 jaar op basisscholen gewerkt in Zandvoort en Hasselt. Daarna ben ik naar het MBO in Zwolle gegaan. Aldaar ben ik nu directeur van Deltion College Training & Advies.
Op de foto zitten enkele klasgenoten: Rients Jorna, Bernard Reerink, Leo, Anneke brandsma, Harry, Herman. Van Herman weet ik nog dat hij veel aan de paardesport deed. Bernard ben ik nog eens tegengekomen in Amersfoort. Volgens mij was hij ondertussen Pastoor geworden. De rest is behoorlijk uit beeld. Ben erg benieuwd. Bijvoorbeeld: waar is Cees Plat (woonde vlak achter de school) gebleven met z'n vriendin Joke.
De PA in Steenwijkerwold en niet te vergeten 'Van der Zee' vergeet ik nooit. Het is een fijne periode uit mijn leven. Overigens Zuster Veronique was ook mijn docent Aardrijkskunde. Ik weet nog dat ze op de fiets naar het schooltje in de Wetering kwam waar ik stage liep.
 
Ik voeg de foto's hierbij. Wie weet kun je er iets mee. Ik ben zelf wel een stuk ouder en grijzer. Dus onherkenbaar. Maar goed het is een foto uit die tijd.
 
Groet,
Hajo de Boer
 (email van Hajo d.d 28 april 03: FOTO'S VOLGEN)

Dag ,(EMAIL VAN ALEX OUDE WESSELINK feb2002

 
Via een collega bij RTV Oost, Ina Brouwer, hoorde ik van deze site. Leuk initiatief. Maar dat van die autohandel wil ik bij deze graag rechtzetten. Ik heb sinds de PA vele dingen gedaan, varierend van bijrijder op een bierauto tot ambulant studiebegeleider van zeer moeilijk opvoedbare meisjes (ja,ja), maar de autohandel, nee.
 
Maar de herinnering aan Steenwijkerwold is nog levend aanwezig. De watertoren in TUK, Van der Zee, het sensitivity gedoe, Van der Zee, mijn Dafje total loss, Van der Zee en nog eens Van der Zee. Maar al met een leerzame tijd voor een jochie van 17, want dat was ik in 75.
Net als velen, ook ik uiteindelijk niet tot mijn pensioen voor de klas. Direct na  de PA een jaar aan maatschappelijke vorming gedaan door in de bouw mee te lopen, lopende band werk, sociaal cultureel werk en bijrijder op een bierwagen. Daarna toch voor de klas, LBO in Almelo waar ik in totaal zo'n tien aar les heb gegeven in zo ongeveer alle vakken (de jaarlijkse incourante restuurtjes waren voor mij). George Haarhuis was daar overigens een collega en ook Jos Harmelink een blauwe maandag. Tussendoor heb ik nog twee jaar psychologie gestudeerd in Groningen maar uiteindelijk de conclusie getrokken dat dit niet mijn roeping was.
Daarnaast nog een jaartje (86-87) bij Heracles betaald gevoetbald (nou ja,  meer betaald op de bank gezeten) en vanaf 89 in de week-ends bij Radio Oost free lance op de sportredactie gewerkt.
Omdat ik het 'restuurjes draaien' in het reguliere onderwijs zat was ben ik in 90 begonnen als studiebegeleider aan de Hollander Graven-school in Almelo dat enkel de leerlingen had van Huize Alexandra, de gesloten inrichting en het eindstation van de hulpverlening aan zeer moeilijk opvoedbare meisjes in de leeftijd van 12 tot 18 jaar. Dat was een bijzonder mooie en leerzame tijd maar het schoolteam kreeg een conflict met de leiding van Alexandra (Justitie) over de wijze waarop we met deze leerlingen om moesten gaan. Dit liep zo hoog op dat men uiteindelijk alle leerlingen van school haalde. Wij dus geen leerlingen meer waarop het voor het voltallig personeel uitliep op  een vorm van outplacement. Ik heb vervolgens in de zomer van 92 mijn eigen outplacement verzorgd. RTV Oost was juist begonnen met verkoop van radiocommercials en ik kon op no cure no pay basis mijn diensten aanbieden voor drie maanden. Dit beviel wederzijds en sinsdien 'zit ik in de commercie'.
INmiddels werken we op de commerciele afdeling met 9 mensen waarbij ik het zaakje mag aansturen en dat bevalt goed. 
 
In mijn vrije tijd nog steeds voetbal (de geest wil nog wel maar de botten minder) en zoals je op de foto kunt zien het bandje met het oude vertrouwde Stones, Creedence en Jimi Hendrix repertoire. Een keer per jaar (1e Paasdag) treden we op (reunieconcert) voor een werkelijk uitzinnige menigte. Nou ja, uitzinnig?.
 
Ik zie en spreek weinig mensen meer uit die tijd. George Haarhuis een paar keer gesproken (vaders aan de voetballijn) en enige jaren geleden Melita Mertens tegengekomen (zat toen hier in Twente). Via een verslaggever van Oost begreep ik onlangs dat Paul Nieland een functie heeft bij de Gemeente Deventer (ik meen afdeling bouwzaken) waarbij en passant mijn naam ter sprake was gekomen. En verder eigenlijk niet.
 
Nou dat was het wel. Succes met de site en ik zal zo af en toe kijken of meer mensen deze hebben weten te vinden.
 
Alex Oude Wesselink

 

 

(email van INA OOST begin februari 2002.Ps Ina is geen ex-student, maar wel Tukker en werkt voor rtv-oost)

Dag !

Jullie oproep op de site heeft hier ook wat losgemaakt: Alex Oude Wesselink die wordt genoemd tussen de reacties op jullie site, geeft bij RTV-Oost leiding aan de reclameafdeling. Dat hij zou hebben gewerkt in de autobranche schijnt echter niet op waarheid te berusten. Ik heb hem het adres van de site gemaild, want hij wilde dat graag rechtzetten... 
Overigens ben je van harte welkom bij de opnames van Buisman en Zo, woensdagavond, in hotel Gelderingen (inderdaad, het cafť waar de studenten altijd te vinden waren). Zoals het er nu naar uitziet heb ik  voldoende onderwerpen voor de opnames woensdag, misschien dat de PABO nog ter sprake komt. Voor de opnames van Buisman geldt altijd Hoe meer zielen, hoe meer vreugd!
 
hartelijke groeten, Ina Brouwer

[Brouwer, Ina]  

 

ROELOF PIT

Beste ,

 
Leuk een site te vinden van de ouwe PA. Ik zie veel bekende namen. Zo te zien ben jij ook in de IT gerold. Ik ben wel benieuwd hoe het jou vergaan is.
 
Ik ben na een jaartje Saoudi Arabie en een paar jaartjes invallen het onderwijs verlaten. Ik heb een jaar of vijf in het buurt- en klubhuiswerk in Rotterdam gewerkt. Daarna ben ik de kinderopvang ingegaan. Ongeveer 15 jaar heb ik leiding gegeven aan een tweetal kindercentra. Daarnaast ben ik een eigen bedrijf begonnen op het IT vlak (database software). Deze hobby begon uit de hand te lopen. Geleidelijk aan ben ik overgestapt naar de IT en gestopt met mijn eigen bedrijf.
 
Op dit moment werk ik als hoofd informatie/applicatiebeheer bij de Raad van State in den Haag. Ik geef leiding aan een team van applicatiebeheerders en houd me bezig met het beheren van een omvangrijke Oracale database, managentinformatie en datawarehouse technieken. Daarnaast doe ik de HTO Informatica. Ik woon sinds ruim 20 jaar in Rotterdam, maar kom nog regelmatig in Steenwijk omdat mijn ouders daar wonen.
 
De PA roept bij mij warme herinneringen op. Stiekem jointjes roken op de werkweek in Lichtenvoorde, de sensitivity training ergens in Zuid Limburg. Ik zal eens nadenken of ik nog leuke anecdotes weet. Overigens heb ik nog veel contact met Harm Pen (ook ex-Steenwijkerwolder; hij is mijn zwager)
 
Groeten,
 
Roelof Pit
Balsemkruid 166
3068 DG Rotterdam
010-2200291
roelof.pit@chello.nl

__________________________________________________________________________________________________________


Renť Steggink:  

Nog onwennig met internet en zoekende in de woestijn kwam ik een site van de Pabo in Gelderingen tegen. Erg leuk om het allemaal weer te zien en herinneringen kwamen spontaan bovenborrelen. 
 
Zelf heb ik ook op deze pabo gezeten, hoewel hij toen nog Kweekschool / Pedac heette. Periode 1967 - 1972.
Een aardige tijd was het met z'n ups en downs. Ook zr. Veronique (foto) was in onze tijd een bekende, maar erg veel leerkrachten herinner ik me niet meer.
Wat ik me wel herinner is de fietsenstalling, waar de fietsen en brommers van de leerlingen (en leerkrachten?) werden neergezet. De stalling was verdeeld in drie gedeelten: 1ste leerkring, 2e leerkring en hoofdakte. Eťn van die bordjes (hoofdakte) hangt nu bij ons op school al 25 jaar bij de ingang van de personeelskamer. Voor mij als herinnering aan de opleiding.
Met vriendelijke groeten
 
Renť Steggink

Onderwijzers-echtpaar uit Drouwenermond (1975-1978)

In Douwenermond woont Han  met zijn vrouw.Zij werkt als onderwijzeres op een basisschool in Gasselte.Nemen jullie kontakt op?

Beste,      (email ontvangen sep. 2002-ongewijzigd )
 
Ik weet niet wie jou geÔnformeerd heeft, maar het klopt niet helemaal/helemaal niet.
 
Han en ik wonen inderdaad in Drouwenermond, niet als echtpaar, wel als een echt paar.
Ik heb nog nooit in Gasselte gewerkt, wel in Drouwenermond, Buinerveen, Groningen en Emmen.
Je bent waarschijnlijk in de war met Johanna Veen, die inderdaad jaren in Gasselte heeft gewerkt.
 
Ik ben nog steeds werkzaam in het onderwijs, via kleine scholen ben ik in het Montessori-onderwijs terechtgekomen, waar ik nog steeds met heel veel plezier werk!
 
Vorig jaar maakte Carel (inderdaad, Siero) me attent op jouw site.
Erg leuk om even in te "bladeren"!
 
Hartelijke groeten,
Niesje Kuiper
Drouwenermond
 

Steven Boersma (1970-1976)                                                                                                                                Steven heeft de Mulo,Havo en PA op Gelderingen gedaan;vond het prachtige jaren en leest dank zij de opleiding nu toch regelmatig een boek.Kwam als rechtse boy en werd een linkse rakker.Heeft nu 22 jaar voor de klas gestaan en gaat nu ook wat doen in de informatica.Steven vindt het heel jammer dat hij de reŁnie heeft gemist.Woont nu in Westervoort.Vertelt enkele prachtige anekdotes (zie de speciale pagina)

stevenb@wxs.nl


Jan Hommes 

Ha, ,    (email begin jan.2003)
 
Na lange tijd je site weer eens bezocht. Mooi opgefraaid met foto's
We zijn pas verhuisd (na omzwervingen en banen in Noord en Zuid Holland en Brabant weer terug naar Zwolle). Als de verhuisrommel echt opgeruimd is (kan ff duren) zal ik eens op zoek gaan naar oude Steenwijkerwoldfoto's. Misschien leuk voor je site.
 
Op onze school (zie www.parkschoolzwolle.nl) hebben we regelmatig studenten van de KPZ (de opvolger....) Blijkt nog altijd een goede school te zijn. Mooi, nietwaar?
 
En ook nog: de beste wensen voor het nieuwe jaar.
 
Groet, 
Jan Hommes

 

(1975-1978)

heeft eerst in Noord Holland gewerkt en is onlangs (1999)hoofd van een school geworden in 's-Hertogenbosch.Heeft goede herinneringen aan Steenwijkerwold en wil de volgende reŁnie niet missen.


Willy Stipdonk 

(1975-1978)

Zijn eerste baantje was excursie-leider bij de Grolsch fabrieken te Groenlo. Willy dronk in die tijd niet veel,maar wel regelmatig. Werkt nu als etaleur. Is voordat de  PA gesloopt werd door Joop Corjanus gevraagd het tekenarchief van Fred op de zolder van de PA te doorzoeken en waardevolle zaken veilig te stellen. (dd.reunie96)


Bouke Zeinstra enCherry

(1975-1978) 

Bouke de socialist...Is al spoedig hoofd der lagere school geworden.Zijn denken en doen is door Steenwijkerwold bepaald.Het eenvoudige landleven is zijn lust.Hij bewerkte enige tijd geleden nog een stukje land met een echt paard

Werkt nu als schoolhoofd in de Friesche Palen(reŁnie 96)


George Haarhuis

(1975-1978)

Kort van stof. Live gezien op reŁnie. Nog altijd dezelfde.Werkt in het onderwijs


Paul Nieland 

(1975-1978)

voor het laatst gezien in 1983 bij van der Zee.Was toen Taxateur(reŁnie 1983)


Alex OudeWesselink

 

voor laatst gezien in 83;zat toen in de auto-handel


Assie Aukes (1974-1977)

 

Assie heeft vrij snel na zijn diploma werk gekregen op eenbasisschool te Vollenhove.

Op dit moment is hij schoolhoofd op dezelfde basisschool.

(P.Boerman 1999)


Peter Boerman  en overige docenten

Peter werkt niet meer op de PABO te Zwolle.Hij is in november 2000 vervroegd uitgetreden.Hij heeft veel aanvullende informatie gegeven. Een reŁnie in de toekomst juicht hij toe,want diverse oud-collega`s naderen de VUT. p.boerman@kpz.nl


Gedicht van Germa Harmsen

    Zomer op Steenwijkerwold.

 Zomerzon

verlicht de klassen,

bomen  wuiven

voor de ramen.

 

Buiten studeren

op een bank,

of aan de rand

van het sportveld.

 

Zuster Agata plukt rozen,

de rector wandelt

met de hond.

voor aanvullingen henbij@gmail.com

 

Terug

P.A. Steenwijkerwold