KB » Computer » Mail programma's van Microsoft (Outlook (Express) e.d.) en Thunderbird

Mail programma's van Microsoft (Outlook (Express) e.d.) en Thunderbird


Problemen

Outlook Express

Server error 550

De 550 server error schijnt onder allerlei omstandigheden te kunnen voorkomen. Maar vaak wordt hij vergezeld van een error code die begint met 0x8 (en dan nog 7 cijfers of letters), en een melding in leesbare tekst. Zelfs dan nog lees je op Internet fora verschillende mogelijke oorzaken.

Ik kwam echter een geval tegen dat vrij gemakkelijk oplosbaar was.

Foutnummer: 0x800CCC69, Error: message content rejected

De volledige melding is:

Er is een onbekende fout opgetreden. Onderwerp 'test', Account: 'pop.wanadoo.fr, Server: 'smtp.wanadoo.fr', Protocol: SMTP, Reactie van server: '550 Error: Message content rejected', Poort: 25, Beveiligd(SSL): Nee, Serverfout: 550, Foutnummer: 0x800CCC69 (An unknown error has occurred. Subject ' ', Account: 'pop.orangehome.co.uk', Server: 'smtp.orangehome.co.uk', Protocol: SMTP, Server Response: '550 Error: Message content rejected aeb18d4cda9ec71568544816931cf2c5>', Port: 25, Secure( SSL): No, Server Error: 550, Error Number: 0x800CCC69)

Een groot deel van deze gegevens varieert van persoon tot persoon, afhankelijk van de provider waarbij je aangesloten bent, etc. Maar de 0x800CCC69, 550 en Message content rejected zijn in alle gevallen gelijk.

Het probleem trad op toen een vriendin probeerde een mail te versturen en een soortgelijke melding kreeg. Later lukte het haar wel een mail naar mij te sturen, maar weer niet naar een 3e persoon.

Ik vond ergens dat server error 550 eigenlijk het volgende schijnt te betekenen: "Mailbox Not Found" (SMTP_550_MAILBOX_NOT_FOUND)
Maar dat gaf me nog niet echt een duidelijke aanwijzing voor de oplossing.

Die vond ik in deze thread, aan het eind van de 1e pagina.

De meest waarschijnlijke, en ook meest eenvoudig te controleren oorzaak, was dat Postvak Uit (Outbox) corrupt was geraakt (hoewel ik het dan wel vreemd vind dat ze nog een mail naar mij kon sturen).

In de combinatie Outlook Express en Windows XP zitten alle mailtjes van een mailmap in 1 bestand, dus bv. die van Postvak In (Inbox) of Concepten . Als je zo'n bestand weggooit en Outlook Express opnieuw start, wordt de mailmap opnieuw aangemaakt. Dat kan in principe geen kwaad, als er tenminste geen mailtjes in staan die je nog wilt bewaren.

Door dus Postvak Uit weg te gooien en opnieuw aan te laten maken zou je in principe de corruptie kwijt moeten raken. En dat was ook zo. In elk geval werkte alles na deze actie weer probleemloos.

Breng evt. waardevolle mailtjes uit Postvak Uit over naar een andere map.
Sluit dan Outlook Express en evt. openstaande mailtjes af.
Alle mailmappen staan in de volgende map: C:\Documents and Settings\gebruikers_naam\Local Settings\Application Data\Identities\lange_naam\Microsoft\Outlook Express
Je kan daar met Verkenner (Explorer) naar toe gaan en gewoon het bestand Postvak Uit.dbx (Outbox.dbx) weggooien. Voorwaarde is misschien wel dat je verborgen bestanden kunt zien.
Start dan het mailprogramma weer op, en het probleem zou verholpen kunnen zijn (als je geluk hebt).


Terminologie


© Henk Dalmolen
Reageer via E-mail (dalmolen@xs4all.nl)

Deze pagina is voor het laatst gewijzigd op: 6-7-2012 19:45:50