Meer recepten met:  [abrikoos] Terug   Index
 

ABRIKOZENWIJN(eenvoudige)

 
Droge witte tafelwijn
per 5 liter
Ingrediënten: Hoeveelheden:
Wit druivenconcentraat 500 gram
Honing (lichte) 630 gram
Abrikozen (gedroogd) 500 gram
Vlierbloemen of rozenblaadjes 15 gram
Tannine 5 gram
Pecto-enzym 5 gram
Gist Bordeaux
Gistvoeding en sulfiet

  • Maak een giststarter. Was de abrikozen, hak ze fijn en doe ze in een gistingsvat met de honing, het druivenconcentraat, de bloemen en 4 liter warm water. Roeren tot de honing goed opgelost is. Voeg nu twee sulfiettabletjes toe en dek het vat goed af.
  • Voeg na 24 uur de andere ingrediënten toe en laat het geheel vier dagen gisten. Dagelijks meerdere keren goed doorroeren.
  • Zeef de most in een gistingsfles, sluit deze af met een waterslot en laat de wijn uitgisten tot S.G. 0.995.
  • Hevel de wijn over.
  • Hevel weer over als de wijn helder is. Bewaar de wijn zo koel mogelijk gedurende 1 jaar.
  • Om de drie maanden overhevelen en een 1/2 sulfiettabletje toevoegen.
  • Bottelen als de wijn helder blijft en nog zes maanden bewaren.
 
Meer recepten met:  [abrikoos] Terug   Index