Meer recepten met:  [appel] [sherry] Terug   Index
 

APPELSHERRY

 
Fino
per 5 liter
Ingrediënten: Hoeveelheden:
Appels (gemengd) 1500 gram
Suiker (bruine) 750 gram
Bananen (Gepelde) 1500 gram
Druivenconcentraat (wit) 450 gram
Wijnsteen (gezuiverde) 60 gram
Pecto-enzym 5 gram
Vitamine B1 3 tabletjes
Gist Sherry
Gistvoeding en sulfiet

  • Maak een giststarter. Maak sap van de appels en doe dit met de helft van de suiker in een vat. Snijd de bananen in schijfjes en kook ze 20 minuten in ca. 2 1/2 liter water. Giet het sap door een zeef in het vat en roer tot de suiker geheel is opgelost. Voeg twee sulfiettabletjes bij en dek het vat af.
  • Doe na 24 uur de andere ingrediënten erbij behalve de rest van de suiker en de vitaminetabletjes. Laat dit vier dagen gisten bij 22° C en roer het regelmatig door.
  • Giet de most in een gistingsfles voeg een vitaminetabletje bij en doe een prop watten in de hals van de fles. Suiker toevoegen steeds als de gisting vermindert. Door laten gisten tot S.G. 0.995 of 1.000.
  • Hevel over, vul niet aan, sluit de fles weer af met watten.
  • Laat de sherry twee jaar staan, dan overhevelen en bottelen.
 
Meer recepten met:  [appel] [sherry] Terug   Index