Meer A-bieren:   Terug   Index
 

KÖLSCH (zomerbier)

 
 
20 liter
  Ingrediënten: Hoeveelheden:
  Gerstemout 4000 gram
  Münchener mout 1000 gram
  Maïsvlokken 250 gram
  Rijstvlokken 250 gram
  Hallertau hopbloemen 20 gram
  Saaz hopbloemen 20 gram
  Gist: Delta X biergist van Yeasthead 
     
  Beslagwater: 16 liter Spoelwater: 17 liter van 80 °C

 

Maischschema:

Temperatuur:

52 °C

63 °C

73 °C

78 °C

Tijd:

15 min.

60 min.

2 min.

5 min.

 
 
  • Jodium proef :
  • Kooktijd : 90 minuten.
  • Na 15 minuten 20 gram Hallertau hop toevoegen.
  • Na 60 minuten 10 gram Saaz hop toevoegen.
  • Na 90 minuten 10 gram Saaz hop toevoegen.
  • Dit 15 minuten.
  • Begin S.G. : 1060.   Eind S.G. : ± 1010.
      
Meer A-bieren:   Terug   Index