Meer A-bieren:   Terug   Index
 

ZOMERBIER

 
 
20 liter
  Ingrediėnten: Hoeveelheden:
  Pilsmout 3400 gram
  Tarwevlokken 600 gram
  Gerstevlokken 400 gram
  Goldings hop 30 gram
  Saaz hop 20 gram
  Citroenschillen 6 gram
  Sinaasappelschillen 6 gram
  Gist: Yeasthead Delta X
     
  Maischwater : 16 liter Spoelwater : ± 10 liter

 

Maischschema:

Temperatuur:

53 °C

63 °C

73 °C

78 °C

Tijd:

15 min.

45 min.

15 min.

5 min.

 
 
  • Kooktijd : 75 minuten.
  • Na 15 minuten koken de Goldings hop toevoegen.
  • Citroenschillen en de sinaasappelschillen toevoegen.
  • De Saaz hop de laatste 10 minuten toevoegen.
  • Begin S.G. 1056.   Eind S.G. 1012.
      
Meer A-bieren:   Terug   Index