Meer recepten met:  [banaan] Terug   Index
 

BANANENWIJN

 
 
Witte wijn zoet
per 9 liter
  Ingrediënten: Hoeveelheden:
  Bananen (zeer rijpe gepelde) 4000 gram.
  Suiker 1000 gram.
  Druivenconcentraat (wit) 1300 gram.
  Rozenblaadjes (geel) 1 liter.
  Wijnsteenzuur 10 gram.
  Citroenzuur 5 gram.
  Appelzuur 5 gram.
  Tannine 5 gram.
  Pecto-enzymen 10 gram.
  Gist Hautes-Sauternes.  
  Gistvoeding en sulfiet  

  • Maak een giststarter. Snijd de bananen aan schijfjes en kook deze ca. 20 min. in 6 liter water. Doe de helft van de suiker in het vat en giet het sap erop. Voeg ook de zuren en het druivenconcentraat toe en vul het volume aan tot 9 liter. Laat het afkoelen en voeg de volgende dag de rest van de ingrediënten m.u.v. de suiker toe. Laat het geheel ca. vier dagen gisten en roer de most geregeld door.
  • Giet daarna de most in een gistingsfles en plaats daarop een waterslot.
  • Voeg telkens als de gisting verminderd suiker toe.
  • Overhevelen bij een S.G. van 1020. Vul het volume aan tot 9 liter en hevel weer over als de wijn helder is.
  • Twee jaar koel laten rusten en om de drie maanden overhevelen.
  • Bottelen en nog een jaar op de fles laten rijpen.
  •  
    Meer recepten met:  [banaan] Terug   Index