Meer recepten met:  [banaan] Terug   Index
 

BANANENWIJN

 
 
Zoete witte dessertwijn
per 4,5 liter
  Ingrediënten: Hoeveelheden:
  Bananen(overrijp) 1800 gram.
  Rozijnen 113 gram.
  Sinaasappel 1
  Citroen 1
  Suiker 1360 gram.
  Citroenzuur 14 gram.
  Tannine 3.5 gram.
  Gist en gistvoedingszout  
  Campdentabletten (sulfiet)  

  • Schil de bananen en houd ca. 227 gram van de schillen achter.
  • Doe de bananen en de schillen in een netel- of kaasdoek, hang ze in een grote pan met 5.7 liter water en laat dit een half uurtje zachtjes koken.
  • Pers de sinaasappel en de citroen uit.
  • Doe de suiker, de sinaasappel, het citroensap, de fijngehakte rozijnen, de tannine en het citroenzuur in een emmer.
  • Giet het kookwater van de bananen in de emmer en roer tot alle suiker is opgelost.
  • Als het is afgekoeld, wordt de zak met bananenpulp en schillen zoveel mogelijk uitgeperst.
  • Voeg gist plus gistvoedingszout toe.
  • Dek de emmer af en zet hem 7 dagen op een warme plaats. (dagelijks roeren).
  • Zeef de most in een gistingsfles of -vat en sluit deze af met een waterslot.
  • Als de gisting voltooid is, de most in een fles zeven, een sulfiettabletje toevoegen en de fles afsluiten met een spon.
  • Hevel de wijn elke twee maanden over tot deze helder is, dan kan de wijn gebotteld worden.
  •  
    Meer recepten met:  [banaan] Terug   Index