Meer recepten met:  [biet] Terug   Index
 

BIETENWIJN

 
 
Rode wijn
per 5 liter
  Ingrediënten: Hoeveelheden:
  Bietjes 2000 gram.
  Citroen 1 stuks.
  Sinaasappel 1 stuks.
  Kruidnagelen 15 gram.
  Gemberwortel 25 gram.
  Water tot 5 liter.
  Suiker 2000 gram.
  Pecto-enzymen  
  Gist  

  • Was de bietjes goed schoon. Hak ze in het water fijn en voeg de gember en de kruidnagelen erbij. Breng dit mengsel aan de kook en laat het 20 minuten doorkoken. Giet de massa door een zeef en vang het vocht op in een gistingsvat. Vermeng het warme vocht met de suiker en roer zolang tot alle suiker is opgelost. Voeg de gist toe en laat het geheel uitgisten (ca. 3 weken).
  • Ca. 6 maanden laten rijpen, daarna bottelen en nog eens 6 maanden laten rusten.
  •  
    Meer recepten met:  [biet] Terug   Index