Meer recepten met:  [braam] Terug   Index
 

BRAMENWIJN (medium)

 
 
Rode tafelwijn medium
per 4.5 liter
  Ingrediënten: Hoeveelheden:
  Bramen 1500 gram.
  Sinaasappel 1 stuks.
  Citroen 1 stuks.
  Suiker 1000 gram.
  Water tot 4.5 liter.
  Pectinol  
  Gist en gistvoedingszout  

  • Doe de bramen in een open gistingsvat en giet er 2½ liter kokend heet water over. Knijp als dit voldoende is afgekoeld de bramen met de hand fijn. Laat de pulp drie dagen staan en roer iedere dag.
  • Zeef het fruit door een dichtgeweven doek en pers het sap eruit. Los in de rest van het water de suiker op en doe de siroop samen met het sap in een gistingsfles. Voeg de rasp en het sap van de citrusvruchten toe en doe de gist erbij. Vul de fles geheel met afgekoeld gekookt water zodra de eerste gisting voorbij is en sluit de fles met een waterslot.
  • Laat de most geheel uitgisten.
  • Daarna afhevelen en overbrengen in een schone fles en 6 maand laten staan. Daarna afhevelen en eventueel klaren met b.v. pectinol.
  • Bottelen als de wijn geheel helder is.
  •  
    Meer recepten met:  [braam] Terug   Index