Meer recepten met:  [braam] Terug   Index
 

BRAMENWIJN

 
 
Zoete rode dessertwijn
per 4.5 liter
  Ingrediënten: Hoeveelheden:
  Bramen 1800 gram.
  Suiker 1360 gram.
  Citroen 1
  Citroenzuur 7 gram.
  Tannine 3.5 gram.
  Gist (Bourgogne)  
  Gistvoedingszout.  
  Campdentabletten (sulfiet)  
  Anti-pectine enzym  

  • Maak de bramen schoon, was ze goed en laat ze uit lekken.
  • Doe de bramen met een fijngestampte campdentablet in ruim koud water.(alle wormpjes komen er dan uit).
  • Schil de citroen en pers het sap eruit.
  • Doe de bramen, het sap en de schil van de citroen, citroenzuur en tannine in een emmer en giet er de 4.5 liter kokend water overheen, zodat alles goed onderstaat en druk het fruit fijn met een grote lepel.
  • Dek de emmer af en laat hem twee dagen staan. Dagelijks goed roeren.
  • Voeg de anti-pectine toe en laat 24 uur staan.
  • Los de suiker op in heet water.
  • Zeef het sap in een tweede emmer en voeg de suikeroplossing toe samen met de gist en het gistvoedingszout.
  • Dek de emmer af en zet hem drie dagen op een warme plaats. (dagelijks roeren).
  • Zeef de most in een gistingsfles en sluit deze af met een waterslot.
  • Als de gisting is voltooid, de wijn in een schone fles overhevelen met toevoeging van een fijngestampte campdentablet afsluiten met een waterslot of een kurk.
  • Hevel iedere twee maanden over tot de wijn helder is daarna bottelen.
  •  
    Meer recepten met:  [braam] Terug   Index