Meer recepten met:  [braam, zwarte bes] [vlierbes] [framboos] Terug   Index
 

BRAMENWIJN (rood)

 
 
Rode wijn bourgogne
per 25 liter
  IngrediŽnten: Hoeveelheden:
  Bramen 5000 gram.
  Zwarte bessen 1250 gram.
  Vlierbessen 2500 gram.
  Frambozen 1250 gram.
  Appelsap 5 liter.
  Perensap 5 gram.
  Suiker tot S.G. 1090.
  Gistvoeding 10 gram.
  Zuur tot 7.5 gr./liter  
  Pecto-enzymen  
  Gist  

  • Was het fruit grondig, maak het tot pulp en giet er 10 liter kokend water over waarin de suiker is opgelost. Voeg na afkoeling de overige ingrediŽnten toe en dek het gistingsvat af. Meerdere keren per dag doorroeren.
  • Na 5 dagen in een gistingsfles zeven. De pulp weer in een emmer doen en overgieten met 2 liter koud water. Na enkele uren weer zeven en uitpersen. Vlierbessen maar 3 dagen mee laten gisten.
  •  
    Meer recepten met:  [braam, zwarte bes] [vlierbes] [framboos] Terug   Index