Meer recepten met:  [zwarte bes] Terug   Index
 

ZWARTE BESSENWIJN

 
 
Droge rode tafelwijn
per 4.5 liter
  Ingrediënten: Hoeveelheden:
  Zwarte bessen 1000 gram.
  Suiker 1000 gram.
  Citroenzuur 7 gram.
  Gist en gistvoedingszout  
  Campdentabletten (sulfiet)  

  • Was de zwarte bessen voorzichtig en laat ze uitlekken.
  • Doe ze in een emmer en giet er 2.3 liter kokend water over.
  • Voeg nu suiker en citroenzuur toe samen met weer 2.3 liter kokend heet water. Het geheel goed roeren zodat alle suiker goed oplost.
  • Als het mengsel lauw is de anti-pectine toevoegen.
  • Daarna de emmer goed afdekken.
  • Na 24 uur de gist en gistvoeding toevoegen.
  • Zet de emmer 4 à 5 dagen op een warme plaats en roer deze elke dag goed door.
  • Zeef daarna de most in een gistingsvat met waterslot.
  • Zodra de gisting is afgelopen de wijn overhevelen in een schone fles met bijvoeging van een sulfiettabletje.
  • Iedere twee maanden overhevelen totdat de wijn helder blijft.
  • Daarna kan de wijn gebotteld worden.
  •  
    Meer recepten met:  [zwarte bes] Terug   Index