Meer recepten met:  [c......] [appel] Terug   Index
 

CYSER

 
 
Witte tafelwijn halfzoet
per 5 liter
  Ingrediënten: Hoeveelheden:
  Handappelen 700 gram.
  Honing 1500 gram.
  Valappelen 750 gram.
  Tannine 3 gram.
  Citroenzuur 10 gram.
  Gist  
  Gistvoeding en sulfiet  

  • Maak een giststarter. Was de appelen en verwijder de rotte plekken en haal de klokhuizen eruit.
  • Maak de appels fijn en pers het sap via een zeef in een vat.
  • Voeg twee fijngemaakte sulfiettabletjes toe en roer ze erdoor.
  • Los de honing op in heet water en laat dit 5 minuten zachtjes doorkoken. Voeg dit samen met de tannine en het citroenzuur bij de most.
  • De volgende dag de giststarter en de gistvoeding toevoegen en het vat vullen tot 5 liter. Het vat op een warme plaats zetten, en regelmatig doorroeren. Dek het goed af.
  • Na een week de most in een gistingsfles zeven en deze met een waterslot afsluiten.
  • Als de gisting voltooid is de wijn overhevelen en een half sulfiettabletje toevoegen.
  • Elke twee maanden overhevelen tot de wijn helder is, dan bottelen.
  •  
    Meer recepten met:  [c......] [appel] Terug   Index