Meer recepten met:  [druif] Terug   Index
 

DRUIVENWIJN (gemakkelijke)

 
 
Halfzoete witte tafelwijn
per 5 liter
  Ingrediėnten: Hoeveelheden:
  Wit druivenconcentraat 1000 gram.
  Suiker 600 gram.
  Bananen (gepelde) 500 gram.
  Appelzuur 2.5 gram.
  Citroenzuur 2.5 gram.
  Pecto-enzym 5 gram.
  Gist All purpose of Chablis  
  Gistvoeding en sulfiet  

  • Maak een giststarter. Snijd de bananen in schijfjes en kook ze gedurende 20 minuten in 2 liter water. Doe de suiker in een gistingsvat. Zeef hier de hete bananensap op en roer tot de suiker is opgelost. Voeg nu het druivenconcentraat toe met de zuren en de gistvoeding. Vul de most aan tot ca. 4 liter met gekookt water.
  • Als de most is afgekoeld tot 22° C. het pecto-enzym toevoegen samen met de gist, daarna goed roeren.
  • Dagelijks gedurende vijf dagen een a twee keer per dag doorroeren.
  • Zeef de most na die tijd in een gistingsvat met een waterslot.
  • Vervolgens de wijn laten uitgisten tot deze droog is.
  • Als het een zoetere wijn moet worden dan overhevelen bij S.G.1005.
  • Hevel daarna over als de wijn echt helder is en vul hem aan tot 5 liter. Bewaar de wijn gedurende 9 maanden bij ca. 10° C. Om de drie maanden overhevelen en een 1/2 sulfiettabletje toevoegen.
  • Bottelen wanneer er geen depot meer wordt gevormd en bewaar hem dan nog 6 maanden.
  •  
    Meer recepten met:  [druif] Terug   Index