Meer D-bieren:   Terug   Index
 

BOKBIER

 
 
20 liter
  Ingrediënten: Hoeveelheden:
  Pilsmout 6000 gram
  Caramout 150 EBC 1000 gram
  Chocolademout 800 EBC 100 gram
  Chalanger hopbloemen 9 % A. 30 gram
  Herzbrücker hopbloemen 3 % A. 30 gram
  Gist: Yeasthead Delta S
     
  Maischwater : 18 liter Spoelwater : ± 11 liter

 

Maischschema:

Temperatuur:

53 °C

63 °C

73 °C

78 °C

Tijd:

30 min.

45 min.

30 min.

5 min.

 
 
  • Kooktijd : 80 minuten.
  • Na 15 minuten koken de Chalanger hop toevoegen.
  • De Herzbrücker hop de laatste 15 minuten laten meekoken.
  • Begin S.G. 1084.   Eind S.G. 1020.
      
Meer D-bieren:   Terug   Index