Meer Fantasie-bieren:   Terug   Index
 

GINGER ALE

 
 
20 liter
  Ingrediënten: Hoeveelheden:
  Gerstemout 4000 gram
  Münchener mout 500 gram
  Maïsvlokken 500 gram
  Rijstvlokken 500 gram
  Gemberwortel 250 gram
  Hallertau hop 70 gram
  Gist: Bovengist
     
  Maischwater : ± 18 liter Spoelwater : ± 11 liter

 

Maischschema:

Temperatuur:

53 °C

63 °C

73 °C

78 °C

Tijd:

15 min.

60 min.

20 min.

5 min.

 
 
  • Bostel spoelen met water van 80 °C tot een totaal van 25 liter wort.
  • Wort koken met de in plakken gesneden gemberwortel en 60 gram hop (1 uur).
  • Daarna nog l5 minuten met de rest van de hop erbij.
  • Wort filteren in gistingsemmer en koelen.
  • Bovengist toevoegen.
  • Begin S.G. 1060.   Eind S.G. 1010.   Alc. 6,5%.
  • In plaats van 250 gram gemberwortel, kan men ook een potje van 250 gram gember op sap nemen. Het alcoholpercentage zal dan iets hoger zijn.
      
Meer Fantasie-bieren:   Terug   Index