Meer recepten met:  [g......] Terug   Index
 

GASPELDOORNWIJN

 
 
Witte tafelwijn
per 4.5 liter
  Ingrediënten: Hoeveelheden:
  Gaspeldoornbloemen 2 liter.
  Citroenen 2 stuks.
  Sinaasappelen 2 stuks.
  Suiker 1000 gram.
  Water tot 4.5 liter.
  Gist en gistvoedingszout  

  • Pluk mooie verse bloemen die geheel open zijn. Kook de bloemen 15 minuten in 4.5 liter water op een laag vuur, los de suiker in het water op, giet het bloemenmengsel in een gistingsvat en voeg hierbij het sap en de zeer dunne schil van de citroenen en de sinaasappelen. Laat het geheel voldoende afkoelen en voeg dan de gist en het gistvoedingszout toe, dek het gistingsvat af met een dichtgeweven doek.
  • Zeef de most na drie dagen af en breng deze over in een gistingsfles die wordt afgesloten met een waterslot. Laat de wijn geheel uitgisten, hevel daarna over in een schone fles en laat de wijn op een warme plaats uitgisten. Hevel daarna de wijn over vul deze geheel af met gekookt en afgekoeld water.
  • Laat de wijn een maand staan en bottel hem, als er geen bezinksel meer wordt gevormd, in schone steriele flessen.
  •  
    Meer recepten met:  [g......] Terug   Index