Meer recepten met:  [g......] [aardappel] Terug   Index
 

GERST - ROZIJNENWIJN

 
 
Witte tafelwijn halfzoet
per 5 liter
  Ingrediënten: Hoeveelheden:
  Gerstkorrels (heel) 500 gram.
  Suiker 1600 gram.
  Aardappelen 500 gram.
  Rozijnen 500 gram.
  Tannine 3 gram.
  Citroenzuur 15 gram.
  Gist graangist  
  Gistvoeding en sulfiet  

  • Maak een giststarter. Laat de gerst een nacht in water weken.
  • Schil en hak de aardappelen.
  • Meng de rozijnen met de gerst en doe het mengsel in een keukenmachine. Doe het fijngehakte mengsel in een vat samen met de fijngehakte aardappelen. Giet hierop zoveel kokend water dat alles net onder staat en voeg de tannine en het citroenzuur toe. Voeg een fijngestampt sulfiettabletje toe en dek het vat af.
  • De volgende dag de giststarter en de gistvoeding toevoegen en het vat tien dagen op een warme plaats zetten, regelmatig doorroeren.
  • Daarna in een gistingsfles zeven en warm water toevoegen tot 5 liter. Sluit de fles af met een waterslot.
  • Als de gisting voltooid is de wijn overhevelen en een half sulfiettabletje toevoegen.
  • Elke twee maanden overhevelen tot de wijn helder is, dan bottelen.
  • Dit is een gemakkelijke wijn die probleemloos helder zou moeten worden.
  •  
    Meer recepten met:  [g......] [aardappel] Terug   Index