Meer recepten met:  [grapefruit] Terug   Index
 

GRAPEFRUITWIJN

 
 
Witte dessertwijn zoet
per 4.5 liter
  Ingrediënten: Hoeveelheden:
  Grapefruitsap (gezoet) 540 gram.
  Sinaasappel 1 stuks.
  Citroen 1 stuks.
  Suiker 1200 gram.
  Tannine 2 gram.
  Anti-pectine  
  Gist (graangist)  
  Gistvoedingszout  
  Campdentabletten (sulfiet)  

  • Schil de citrusvruchten en pers het sap eruit. Los de suiker op in heet water en doe dit in een gistingsvat. Voeg hierbij het sap en de schillen van de citroen en de sinaasappel en het grapefruitsap.
  • Voeg anti-pectine en tannine toe samen met 2.5 liter heet water.
  • Voeg na 24 uur gist en gistvoeding toe en vul het volume aan tot 4,5 liter.
  • Breng een waterslot aan en laat het geheel op een warme plaats gisten.
  • Als de gisting is voltooid, overhevelen en een sulfiettabletje toevoegen.
  • Na 1 maand overhevelen, daarna als de wijn helder is en er zich geen depot meer vormt.
  • Bottelen en nog minstens 6 maand op de fles laten rijpen.
  • Indien er gebruik wordt gemaakt van ongezoet sap dan de hoeveelheid suiker verhogen tot 2500 gram.
  •  
    Meer recepten met:  [grapefruit] Terug   Index