Meer recepten met:  [m......] [zwarte bes] Terug   Index
 

MELOMEL

 
 
Rode dessertwijn zoet
per 4.5 liter
  Ingrediënten: Hoeveelheden:
  Zwarte bessen 1400 gram.
  Honing (licht) 1800 gram.
  Citroenen 2 stuks.
  Anti-pectine  
  Gist en gistvoedingszout  
  Campdentabletten (sulfiet)  

  • Ris de bessen was ze en laat ze uitlekken. Schil de citroenen en pers het sap eruit.
  • Doe de bessen in een emmer, druk ze fijn voeg de anti-pectine toe met de schil en het sap van de citroen en een sulfiettabletje.
  • Voeg hierbij 3.5 liter water roer goed door en dek het vat goed af.
  • Los de honing op in wat heet water en laat dit ongeveer vijf minuten zachtjes doorkoken. Voeg de stroop ook bij de most in de emmer.
  • Voeg gist plus gistvoeding toe en laat hem twee dagen gisten.
  • Roer alles regelmatig goed door.
  • Zeef de most in een gistingsfles. Breng het volume op 4,5 liter en breng een waterslot aan.
  • Als de gisting is gestopt overhevelen en een sulfiettabletje toevoegen.
  • Hierna overhevelen als de wijn helder is, daarna om de drie maand tot er zich geen depot meer vormt.
  • Bottelen en nog minstens 6 maand op de fles laten rijpen.
  •  
    Meer recepten met:  [m......] [zwarte bes] Terug   Index