Meer recepten met:  [paardenbloem] Terug   Index
 

PAARDENBLOEMENWIJN (oud recept)

 
 
Witte tafelwijn
per 4.5 liter
  Ingrediënten: Hoeveelheden:
  Paardenbloemen 3 liter.
  Sinaasappelen 1 stuks.
  Citroen 1 stuks.
  Suiker 1250 gram.
  Water tot 4.5 liter.
  Gist en gistvoedingszout  

  • Pluk de bloemen op een mooie zonnige dag en meet ze in een maatbeker. Druk de paardenbloemen zachtjes aan. Verwijder de groene stelen.
  • Schil de sinaasappel en de citroen zeer dun (zonder wit vlies). Doe de bloemen samen met de schillen in een doek en kook het geheel 20 minuten in het water.
  • Neem de doek uit de pan en los in het water de suiker op, giet de siroop in een emmer en voeg hierbij het sap van de citroen en de sinaasappel en voeg na afkoeling de gist toe.
  • Laat de most drie dagen staan en breng hem dan over in een gistingsfles met waterslot. Overhevelen zodra de gisting is gestopt.
  • Bottel de wijn als deze helder is, drink hem niet te snel want hoe langer hij ligt des te beter.
  •  
    Meer recepten met:  [paardenbloem] Terug   Index