Meer recepten met:  [peterselie] Terug   Index
 

PETERSELIEWIJN

 
 
Witte social wijn
per 10 liter
  Ingrediënten: Hoeveelheden:
  Peterselie 1000 gram.
  Suiker 2000 gram.
  Rozijnen 1000 gram.
  Water tot 10 liter.
  Wijnsteenzuur 12 gram.
  Citroenzuur 30 gram.
  Gistvoeding 10 gram.
  Pecto-enzymen 10 gram.
  Gist - All Purpose –  

  • De peterselie afspoelen en 20 minuten koken in 5 liter water. Het kooknat in een emmer doen en laten afkoelen.
  • Toevoegen 2 kg. suiker, pecto-enzymen, gistvoeding, citroen- en wijnsteenzuur plus de rozijnen.
  • Als de most voldoende is afgekoeld de gist toevoegen.
  • De most uit laten gisten in een gistingsfles met waterslot.
  • Na het afhevelen aanvullen met het sap van peren of druiven.
  • Bottelen als de wijn geheel helder is.
  •  
    Meer recepten met:  [peterselie] Terug   Index