Meer recepten met:  [r......] Terug   Index
 

ROZENBLAADJESWIJN

 
 
Rosé witte tafelwijn medium
per 4.5 liter
  Ingrediënten: Hoeveelheden:
  Rozenblaadjes. rode, witte of gemengd 2½ liter.
  Druivenconcentraat (wit of rood) 1000 gram.
  Suiker. 870 gram.
  Lactose. 40 gram.
  Appelzuur. 5 gram.
  Citroenzuur. 5 gram.
  Pecto-enzymen. 5 gram.
  Tannine. 5 gram.
  Gist Hautes-Sauternes.  
  Gistvoeding en sulfiet  

  • Pluk sterk geurende rozenblaadjes. Maak een giststarter en doe de bloemen in een gistingsvat. Voeg de helft van de suiker en 2 liter water toe en roer zolang tot alle suiker is opgelost. Doe er een sulfiettabletje bij en sluit het vat goed af.
  • Doe de volgend dag de rest van de ingrediënten erbij, behalve de suiker. Vul het volume aan tot 4 liter en laat vijf dagen gisten. Per dag meerdere keren doorroeren.
  • Los de rest van de suiker op in ¼ liter kokend water af laten koelen en in een fles doen. Zeef de pulp uit het vat en doe de most bij in de fles. Plaats een waterslot en hevel over bij S.G.1010.
  • Voeg 1 sulfiettabletje toe en hevel weer over als de wijn helder is. Bewaar de wijn 1 jaar op een koele plaats. Elke drie maanden overhevelen en ½ sulfiettabletje toevoegen.
  • De wijn hierna op de fles nog een half jaar laten rijpen.
  •  
    Meer recepten met:  [r......] Terug   Index