Meer recepten met:  [rozijn] Terug   Index
 

ROZIJNENWIJN (medium)

 
 
Witte tafelwijn medium
per 9 liter
  Ingrediënten: Hoeveelheden:
  Rozijnen of Sultana's 3000 gram.
  Honing 800 gram.
  Vlierbloemen (gedroogd) 30 gram.
  Wijnsteenzuur 5 gram.
  Citroenzuur. 5 gram.
  Tannine 10 gram.
  Pecto-enzymen 10 gram.
  Gist Hock Bordeaux.  
  Gistvoeding en sulfiet  

  • Maak een giststarter. Was de rozijnen en hak ze fijn. Doe ze samen met de honing in een vat. Giet er 9 liter warm water over en roer tot alle honing is opgelost. Voeg twee sulfiettabletjes toe en sluit het vat goed af.
  • Voeg na 24 uur de andere ingrediënten toe en laat de pulp vier dagen gisten en roer de most geregeld door.
  • Zeef daarna de most in een gistingsfles en plaats daarop een waterslot.
  • Overhevelen bij een S.G. van 1005. Vul het volume aan tot 9 liter en hevel weer over als de wijn helder is.
  • Een half jaar koel laten rusten en om de drie maanden overhevelen.
  • Bottelen en nog een jaar op de fles laten rijpen.
  •  
    Meer recepten met:  [rozijn] Terug   Index