Meer recepten met:  [rozijn] Terug   Index
 

ROZIJNENWIJN (zwaar)

 
 
Zware wijn madeira
per 9 liter
  Ingrediënten: Hoeveelheden:
  Rozijnen of Sultana's 3000 gram.
  Bruine suiker of stroop 1000 gram.
  Bananen 500 gram.
  Vlierbloemen (gedroogd) 50 gram.
  Wijnsteenzuur 10 gram.
  Citroenzuur 10 gram.
  Tannine 10 gram.
  Vitamine B1 5 tabl.
  Pecto-enzymen 10 gram.
  Gist Madeira  
  Gistvoeding en sulfiet  

  • Maak een giststarter. Was de rozijnen en hak ze fijn. Doe ze samen met de suiker in een vat. Kook de bananen 20 min. 8 liter water en giet het hete sap over de pulp. Roer tot alle suiker is opgelost. Sluit het vat goed af en laat de pulp afkoelen.
  • Voeg na 24 uur de andere ingrediënten toe en laat de pulp vijf dagen gisten en roer de most geregeld door.
  • Zeef daarna de most in een gistingsfles vul het volume zonodig aan, voeg nog een vitamine tabletje toe en laat hem droog uitgisten.
  • Overhevelen bij een S.G. van 1000. Vul het volume aan tot 9 liter en hevel weer over als de wijn helder is.
  • Een jaar koel laten rusten en om de drie maanden overhevelen.
  • Bottelen en nog een jaar op de fles laten rijpen.
  •  
    Meer recepten met:  [rozijn] Terug   Index