Meer recepten met:  [thee] Terug   Index
 

THEEWIJN

 
 
Witte tafelwijn droog
per 4.5 liter
  Ingrediënten: Hoeveelheden:
  Thee (sterk geurende) 6 eetl.
  Druivenconcentraat(wit) 660 gram.
  Suiker 1000 gram.
  Wijnsteenzuur 3 gram.
  Appelzuur. 3 gram.
  Citroenzuur 3 gram.
  Tannine 5 gram.
  Gist Tokay  
  Gistvoeding en sulfiet  

  • Maak een giststarter. Neem 5 eetlepels thee en giet hierover 1 liter kokend water en laat dit trekken totdat het is afgekoeld. Los de suiker op in een liter kokend water en doe dit in een vat.
  • Voeg hierbij de thee voeg een sulfiettabletje toe en dek het vat af.
  • Voeg na 24 uur de rest van de ingrediënten toe plus nog een eetlepel theeblaadjes. Breng het volume met water op 4.5 liter en laat vijf dagen gisten. Per dag meerdere keren doorroeren.
  • Zeef de most uit het vat en doe de most in een gistingsfles.
  • Plaats een waterslot en hevel over bij S.G.1000.
  • Voeg 1 sulfiettabletje toe en hevel weer over als de wijn helder is. Om de drie maanden overhevelen totdat de wijn helder blijft, daarna bottelen.
  • De wijn hierna op de fles nog een half jaar laten rijpen.
  •  
    Meer recepten met:  [thee] Terug   Index