Meer recepten met:  [thee] Terug   Index
 

THEE - ROZIJNENWIJN

 
 
Witte tafelwijn halfzoet-tot-droog
per 4.5 liter
  Ingrediënten: Hoeveelheden:
  Rozijnen 920 gram.
  Theeblaadjes 30 gram.
  Tarwekorrels (heel) 460 gram.
  Suiker 920 gram.
  Citroenzuur 14 gram.
  Citroenen 4 stuks.
  Gist (graangist)  
  Gistvoedingszout  
  Campdentabletten (sulfiet)  

  • Doe de thee in een kan en giet hier 6 dl. kokend water op. Laat dit koud worden en zeef het vocht in een gistingsvat.
  • Hak de rozijnen fijn en pers de citroenen uit. Doe de tarwe, de rozijnen, het sap van de citroenen de tarwe en het citroenzuur bij in het gistingsvat, tezamen met de suiker. Voeg hierbij 3,5 liter heet water en roer totdat alle suiker is opgelost.
  • Zodra het geheel voldoende is afgekoeld de gist, het gistvoedingszout en de tannine toevoegen.
  • Laat het geheel minstens drie weken gisten. Regelmatig omroeren.
  • Zeef hierna de most in een gistingsfles en sluit deze af met een waterslot. (eventueel aanvullen tot 4,5 liter)
  • Als de gisting is gestopt overhevelen en een sulfiettabletje toevoegen.
  • Hierna overhevelen als de wijn helder is, daarna om de drie maand tot er zich geen depot meer vormt.
  • Bottelen en nog minstens 6 maand op de fles laten rijpen.
  •  
    Meer recepten met:  [thee] Terug   Index