Meer recepten met:  [t......] Terug   Index
 

TUTTI - FRUTTIWIJN

 
 
Witte dessertwijn zoet
per 4.5 liter
  Ingrediënten: Hoeveelheden:
  Rozijnen 120 gram.
  Krenten 120 gram.
  Sultana's 60 gram.
  Oranjesnippers 60 gram.
  Tarwekorrels (heel) 460 gram.
  Suiker 1400 gram.
  Citroenzuur 14 gram.
  Tannine 2 gram.
  Gist (graangist)  
  Gistvoedingszout  
  Campdentabletten (sulfiet)  

  • Was en hak de rozijnen, krenten en sultana's en haal eventueel de pitjes eruit.
  • Doe alles met de oranjesnippers, suiker en tarwe in een emmer. Giet hier 4,5 liter kokend water overheen en roer tot alle suiker is opgelost.
  • Voeg citroenzuur, tannine en anti-pectine toe en laat 24 uur staan. Dek de emmer goed af.
  • Voeg nu de gist en gistvoeding toe en laat het geheel 3 weken gisten. Regelmatig omroeren.
  • Zeef hierna de most in een gistingsfles en sluit deze af met een waterslot.
  • Als de gisting is gestopt overhevelen en een sulfiettabletje toevoegen.
  • Hierna overhevelen als de wijn helder is, daarna om de drie maand tot er zich geen depot meer vormt.
  • Bottelen en nog minstens 6 maand op de fles laten rijpen.
  •  
    Meer recepten met:  [t......] Terug   Index