Meer recepten met:  [vlierbes] [braam] [peer] [sleedoorn] Terug   Index
 

VLIERBESSENWIJN (rood)

 
 
Rode wijn imitatiebordeaux
per 25 liter
  Ingrediënten: Hoeveelheden:
  Vlierbessen 5000 gram.
  Bramen 2500 gram.
  Sleedoorns 1250 gram.
  Druiven 5000 gram.
  Suiker 2500 gram.
  Perensap 10 liter
  Gistvoeding 10 gram.
  Pecto-enzymen 10 gram.
  Gist - Bordeaux –  

  • Maak pulp van alle vruchten behalve van de vlierbessen. Deze worden pas na drie dagen toegevoegd. Roer de pecto-enzymen, de gist en de gistvoeding door de pulp samen met 5 liter water.
  • Na 5 dagen de pulp uitpersen. Voeg bij de most het sap van de peren en de suiker. Vul de most aan tot ca 22 liter. Als de eerste hevige gisting voorbij is het gistingsvat vullen tot 25 liter.
  •  
    Meer recepten met:  [vlierbes] [braam] [peer] [sleedoorn] Terug   Index