Meer recepten met:  [vlierbloem] Terug   Index
 

VLIERBLOEMENWIJN (droog)

 
 
Witte wijn droog
per 4.5 liter
  Ingrediënten: Hoeveelheden:
  Vlierbloemen 0,6 liter.
  Rozijnen 450 gram.
  Citroenen 2 stuks.
  Suiker 1000 gram.
  Eiwit van 1 ei (losgeklopt)  
  Water tot 4.5 liter.
  Gist en gistvoedingszout  
  Pectinol (klaringsmiddel)  

  • Kook het water met de suiker, de rozijnen en het eiwit gedurende een uur en laat dit afkoelen. Giet dit in een open gistingsvat. Roer de bloemen, het citroensap en de gist door de vloeistof en laat dit drie dagen gisten.
  • Doe de most in een gistingsfles met een waterslot, en laat dit uitgisten.
  • Overhevelen als alle vaste delen zijn bezonken. Indien de wijn nog troebel is een klaringsmiddel toevoegen (b.v. Pectinol of eierschalen). Laat 24 uur staan en filtreer de wijn in schone gesteriliseerde flessen.
  • Deze wijn kan men direct drinken.
  •  
    Meer recepten met:  [vlierbloem] Terug   Index