Meer recepten met:  [w......] Terug   Index
 

WALNOOTBLADWIJN

 
 
Witte wijn droog
per 4.5 liter
  Ingrediënten: Hoeveelheden:
  Walnootblad 3 liter.
  Sinaasappelen 3 stuks.
  Suiker 1000 gram.
  Water tot 4.5 liter.
  Gist en gistvoedingszout  
  Pectinol (klaringsmiddel)  

  • Pluk de bladeren eind mei, begin juni als ze nog jong en sappig zijn. Kook het water, giet het over de bladeren en laat dit een nacht staan. Zeef de bladeren eruit en laat het vocht 20 minuten koken, voeg de suiker het sinaasappelsap en de geraspte schil toe. Voeg hierbij, als het geheel voldoende is afgekoeld, de gist.
  • Laat dit 5 dagen gisten. Giet het daarna over in een gistingsfles met waterslot. Overhevelen als de gisting is beëindigd en de gist begint te bezinken. Voeg nu een klaringsmiddel toe om de troebel te verwijderen (b.v. Pectinol). Laat 24 uur staan en filtreer de wijn in schone gesteriliseerde flessen. Deze wijn kan men direct drinken.
  •  
    Meer recepten met:  [w......] Terug   Index